Des de primers de febrer s’ha obert la convocatòria de la tercera edició de la Residència de guions de l’Acadèmia del Cinema Català, la incubadora de guions per a llargmetratges de ficció organitzada de la mà de GAC – Guionistes Associats de Catalunya i dirigida per la cineasta Carla Simón

Després de l’experiència  de les dues primeres edicions, la Residència segueix creixent i per la tercera edició se seleccionaran 10 projectes,8 dels quals hauran de ser en versió original catalana. L’ampliació de projectes respecte a les dues edicions anteriors respon a la inclusió en la selecció de 2 projectes de llargmetratge documental. Aquests se sumaran als 8 projectes de llargmetratge de ficció (incloent animació). 

El comitè de selecció valorarà la qualitat artística, així com la seva singularitat o aportació diferencial, l’interès de la temàtica i els personatges del projecte, la viabilitat de materialització del guió en pel·lícula i el perfil i bio-filmografia dels autors/es.

Els projectes seleccionats gaudiran d’un acompanyament estable durant 9 mesos que inclourà: el seguiment a càrrec d’un/a tutor/a assignat/da una beca dotada amb 12.600€ total per projecte un programa complet de classes magistrals i tallers,a càrrec de ponents nacionals i internacionals activitats de trobada amb la indústria pitching davant d’empreses estadies de treball fora de Barcelona gràcies a la col·laboració de Faberllull i Institut Ramon Llull.  Tota la documentació s’haurà d’adjuntar mitjançant el formulari, habilitat del 2 de febrer a l’1 de març a les 15h.

Consulta la web de la Residència de guions per a més informació.

Bases 2024-2025