El film sobre la infància trans premiat a la Berlinale “20,000 especies de abejas” preseleccionada per representar a Espanya en els lOscars 20234, serà durant aquest mes de setembre la pel·lícula que es passarà as 114 municipis que formen part del Cicle Gaudí

TENIU AQUÍ L’ACCÉS A LES SALES DEL CIRCUIT

20.000 especies de abejas, l’òpera prima amb què la directora Estibaliz Urresola Solaguren podem assegurar que transcendeix els tòpics del cinema rural espanyol i de la identitat de gènere.

L’actuació infantil de Sofía Otero, li va reportar l’Os de Plata a la Millor Interpretació Femenina a la Berlinale 2023, i la producció també ha estat considerada una de les millor pel·lícules de l’any, premiada amb la Bisnaga d’Or a la Millor Pel·lícula espanyola, la Bisnaga de Plata a la Millor interpretació femenina de repartiment, i el Premi Feroz Puerta Oscura al Festival de Málaga. El títol és també una de les 5 finalistes als premis Lux del Parlament europeu. Abans només ho havia aconseguit una altra pel·lícula catalana, Alcarràs

20.000 especies de abejas explica la història de Cocó, de vuit anys, qui no es reconeix en el nom d’Aitor. La seva mare Ane, que es troba en una profunda crisi professional i sentimental, aprofita les vacances per viatjar amb els seus tres fills a la casa familiar on viu la seva mare i la seva tieta apicultora. Aquest estiu canviarà les seves vides i obligarà a les dones de tres generacions molt diferents a enfrontar-se als seus dubtes i temors.