In-Edit, la cita anual amb el documental musical, arriba a la XXI edició. Mantenint les dates habituals, In-Edit,tindrà lloc del 26 d’octubre al 5 de novembre de 2023, com altres anys, als cinemes Aribau de Barcelona (Mooby). També en format on-líne del dia 27 de novembre a l’11 de desembre en la plataforma de CaixaForum+.

Aquest Festival que aconsegueix formar cues per assistir a les seves sessions, indica d’aquesta forma, la bona salut del documental musical. Com diuen els propis organitzadors “recorda que la música és potser l’expressió humana que ens explica millor a nosaltres mateixos”. En aquesta edició amb més de 60 títols trobem exelents treballs tant de la collita nacional en llargmetratges o curtmetratges, amb directors de pes com Martin Scorsese o Anton Corbijn.

El festival s’inaugura el 26 d’octubre amb “Esta ambición desmedida”, el documental de Santos Bacana, Cristina Trenas i Rogelio González, que narra la gira “Sin Cantar ni Afinar” de C. Tangana, i concluye con la proyección de Little Richard: I am Everything de Lisa Cortes.

Durant els deu díes de la convocatòria, el festival descobrirà més de 60 històries sobre músics dels més variats gèneres i orígens: el gegant del jazz Max Roach, el fundador de Pink Floyd Syd Barrett, Anton Corbijn homenatjant els genis de les portades de discos Hipgnosis, referents indie com Pavement o el moviment Elephant 6, grups de culte com els californians Redd Kross o els australians The Birthday Party de Nick Cave, l’estrella del pop dels 80 Cyndi Lauper, i la dels 70 Karen Carpenter , pioners electrònics com Pauline Oliveros i Morton Subotnick, un clàssic del pop dels 60 com The Zombies, David Johansen dels New York Dolls retratat per Martin Scorsese, el llegendari productor de hip hop J Dilla, el dandi del glam-rock Marc Bolan , els titans de la música brasilera Elis Regina i Tom Jobim, els ‘gypsy punks’ Gogol Bordello i el cantant revolucionari d’Uganda Bobi Wine.

El Festival combina les projeccions amb la música en directe a les sales de cinema amb les actuacions de Peter Doherty de The Libertines en format íntim, el mestre de la guitarra flamenca Rafael Riqueni i la prestigiosa formació de corda Quartet Gerhard tocant peces del compositor Robert Gerhard.

Per l’apartat nacional desfilaran films sobre artistes com Enrique Morente, Eric dels Planetes, la Companyia Elèctrica Dharma, les cantaores Fernanda i Bernarda d’Utrera, Manolo Kabezabolo, La Singla o Sexy Sadie. I hi haurà una secció especial sobre la Barcelona dels anys 90 amb treballs sobre els mítics clubs A Saco i Garatge i el fenomen de la música màkina, presentat per Moritz.

Per últim direm que a CaixaForum+, la plataforma de streaming de cultura i ciència de “la Caixa”, serà la seu on line del Festival: Concretament del dia 27 de novembre a l’11 de desembre quan, de forma gratuïta, estarà disponible una selecció dels documentals que es podran gaudir als cinemes.

Tota la informació i abonaments a la venda a https://es.in-edit.org

Foto; Roda de Premsa de presentació d’In-Edit