L’actor s’ha mostrat agraït en rebre el guardó “en aquest Teatre Zorrilla on he actuat tantes vegades” i ha explicat que “sense vocació és impossible fer aquesta feina, i el més important és no defallir mai, per molt que t’equivoquis”

Després de rebre la Venus d’Honor, Lluís Marco ha mantingut un col·loqui amb els estudiants d’escoles d’audiovisuals que eren al teatre per assistir a la sessió on es projectaven les seves pel·lícules

L’actor Lluís Marco ha rebut aquest dilluns  la Venus d’Honor de la 48a edició de FILMETS Badalona Film Festival. Aquest guardó se li ha atorgat en reconeixement a la seva extensíssima carrera cinematogràfica, així com per la seva faceta de director de doblatge de cinema i pel·lícules de televisió. D’altra banda, Lluís Marco sempre ha donat suport al cinema en format curtmetratge.

En rebre el guardó de mans del conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta Balsells, Lluís Marco s’ha mostrat agraït de “rebre aquest guardó a la meva ciutat i en aquest Teatre Zorrilla, on jo he actuat tantes vegades”.

Lluís Marco ha explicat que “sense vocació és impossible fer aquesta feina, és impossible fer d’actor, i jo ara l’única cosa que mantinc és la vocació”. Adreçant-se als estudiants de les escoles de cinema de Catalunya que omplien el Teatre Zorrilla els ha dit: “En aquesta feina no defallir és bàsic. No defallir mai per molt que t’equivoquis”.

Col·loqui amb els estudiants de cinema

Després de rebre de la Venus d’Honor, Lluís Marco ha mantingut un col·loqui  amb els estudiants d’escoles audiovisuals (Escac, Emav…) que eren al Teatre Zorrilla per presenciar la sessió FILMETS Campus, on es presentaven curts fets per ells mateixos.

Un actor i director de doblatge imprescindible

Lluís Marco Fernández és badaloní. Va néixer en aquesta ciutat el 2 de juny de 1949. És un dels actors més reconeguts de la seva generació. És pare de la també actriu Marta Marco i del jugador de bàsquet Carles Marco.

La seva ha estat una presència habitual, gairebé imprescindible de l’escena cinematogràfica a Catalunya i a l’Estat espanyol. Actor en sèries com ‘Ventdelplà’ o ‘Hospital Central’, entre d’altres, l’han fet popular arreu.

A banda de cinema també és home de teatre. Molt lligat al Teatre Lliure amb obres com ‘Romeo i Julieta’, ‘Soldados de Salamina, ‘Nixon-Frost’ o ‘Quitt’.

Actor i director de doblatge ha posat veu en català i en castellà a actors de la talla de Brendan Gleeson, Ben Kingsley, Harvey Keitel, Colm Meanye, Pete Postletheaite, Geoffrey Rush, Kevin McNally, Michael Rooker o Danny De Vito. Va ser la veu de Bruno Ganz en el seu paper de Hitler a la pel·lícula ‘El Hundimiento’.

Una llarga carrera de títols cinematogràfics

Aquestes són algunes de les pel·lícules on ha participat:

 • ‘El cazador furtivo,’ de Carlos Benpar. 1992
 • ‘Mal de amores’, de Carles Balagué. 1993
 • ‘Transeúntes’, de Lluís Aller. 1994
 • ‘Gimlet’, de José Luis Acosta. 1995
 • ‘A tiro limpio’, de Jesús Mora. 1996
 • ‘No e puedetener todo’, de Jesús Garay. 1997
 • ‘Gràcies per la propina’, de Francesc Bellmunt. 1997
 • ‘Nosotras’, de Judit Collell. 2000
 • ‘Ilegal’, d’Ignacio Vilar. 2001
 • ‘Mi casa es tu casa’, de Miguel Álvarez. 2002
 • ‘La vida empieza hoy’, de Laura Mañá. 2010
 • ’23-F: la película’, de Chema de la Peña. 2011
 • ‘La voz dormida’, de Benito Zambrano. 2011
 • ‘Alicia en el país de Ali’, de Paco R. Baños. 2012
 • ‘Alpha’, de Joan Cutrina. 2012
 • ‘Asmodàxia’, de Marc Carreté. 2014
 • ‘Difuminado’, de pere Koniec. 2014
 • ‘Hasta mañana’, de Daniel Torres Santeugini. 2017

L’any 2008 va rebre el Premi de la Crítica Teatral de Barcelona en la seva XIV edició pel seu paper a ‘Soldados de Salamina’.