Aquest matí s’han inaugurat les sessions de Filmets Pro, dins el Filmets Badalona Film Festival, on s’oferiran un seguit de masterclass i conferències adreçades a professionals del sector.

Avui hem pogut assistir a la conferència de Miquel Garcia, en la que ens ha fet una breu anàlisi dels formats de televisió més innovadors d’aquest any. En aquesta sessió, presentada per Josep Viñeta i moderada per Eduard Gil, hem conegut 25 propostes internacionals que anaven des de programes de cites, com Sexy Hands, per a persones sordes, on els participants només es poden veure les mans, fins a propostes com la d‘Hôtel du temps en el que, mitjançant la tecnologia d’intel·ligència artificial DeepFake, fa possible reviure la imatge de celebritats per a entrevistar-les després de la seva mort.

Tot seguit, s’ha obert una ronda de preguntes on s’han debatut temes com l’ètica de l’ús que se li dona al DeepFake, la situació de la televisió tradicional davant les plataformes de streaming, o com aquestes propostes són cada cop més controvertides.

Josep Viñeta, Miquel Garcia i Eduard Gil.

Les sessions de Filmets Pro continuaran durant aquesta setmana, fins divendres, i les podeu gaudir presencialment al Centre Cultural El Carme de Badalona, i també en línia, via zoom.