Cicle “Mirades” de documental. Cineclub Barcelona Espai de Cinema

Yvonne Rainer responia a Jean Luc Godard: “No només s’ha de fer cinema polític: s’ha de fer políticament”. A partir d’aquesta premisa, el cicle Mirades ‘D’allò personal a allò polític’ vol donar veu a les persones anònimes, i especialment a les dones, que des de diferents espais i èpoques lluiten per canviar les seves realitats i construir un món més just. Al finalitzar cada pel·lícula hi haurà un col·loqui dinamitzat pel Cineclub BEC, Barcelona Espai de Cinema.

Caras y lugares (Visages villages) Dimarts 14 de maig a les 19h
Agnès Varda, JR França | 2017 | 89 min | VOSE Agnès Varda i el fotògraf i artista urbà JR, recorren França amb una furgoneta per donar veu i visibilitzar les persones anònimes que habiten la França rural. Penúltim documental d’Agnès Varda, coneguda com l’àvia de la Nouvelle Vague i com una de les pioneres del cinema feminista.

Presentació del cicle “D’allò personal a allò polític” A càrrec de Mireia Iniesta, actriu, crítica de cinema i professora de l’escola de cinema Educa la mirada.

El gran vuelo Dimarts 28 de maig a les 19h
Carolina Astudillo Espanya | 2014 | 60 min | VO El documental narra la història de la militant del Partit Comunista Clara Pueyo Jornet que va fugir de la presó de Les Corts de Barcelona als primers anys de la dictadura franquista. Com la Clara, moltes dones de l’època lluitaren per la seva llibertat en una societat que tractava de reprimir-les.

Todas las mujeres que conozco Dimarts 11 de juny a les 19h
Xiana do Teixeiro Espanya | 2017 | 71min | VOSE En tres converses reveladores amb amigues, col·laboradores i estudiants de secundària, la directora busca articular un discurs sobre la por que no fomenti la por, un discurs sobre la violència que no resulti violent. Cinema directe i horitzontal que és, sobretot, una història de sororitat universal.