15 anys del Festival de Cinema Español de Màlaga.
Al Abril del 21 al 28 de 2012.

Per Jairo Cruz Silva

El Festival de Cinema Español de Màlaga arriba a la seva edició No XV i s’ha convertit des de la seva primera versió en la cita obligada de directors ,productors, actors i tot el circul cinematogràfic espanyol i a nivell internacional com a referent del cinema espanyol ,per als Festivals del món.

Per aquest any s’han anunciat com a esdeveniments i homenatges especials:

Per a l’actriu ELENA ANAYA, Premi Màlaga – Sud, JAIME CHÁVARRI, Premi Retrospectiva – Màlaga Avui, CESC GAI, Premi Eloy de l’Església – L’Opinió de Màlaga, ROQUE BAÑOS, Premi Ricardo Franc – Acadèmia de Cinema, i LA TIA TULA de Miguel Picazo, Pel·lícula d’Or.

Pel·lícules Secció Oficial que COMPETIRAN PER LA BIZNAGA D’OR

The Pelayos, d’Eduard Cortés, que inaugurarà el certamen, Mel de taronges d’ Imanol Uribe, Els nens salvatges de Patricia Ferreira, El sexe dels ángeles de Xavier Villaverde, Camina o rebenta, l’òpera primera de l’actor Paco León, i la pel·lícula d’animació O Apóstolo de Fernando Cortizo.

A porta freda de Xavi Pobla, Memòries de les meves putes tristes de Henning Carlsen, La sort a les teves mans de Daniel Burman, Ali de Francisco R. Baños, Buscant a Eimish, d’Ana Rodríguez, Kanimambo de Hwidan, Adan Aliaga i Carla Subirana i Wilaya de Pedro Pérez Rosat.

En les nostres properes ressenyes inclourem els films de la secció Documental , territori llatinoamericà i els curtmetratges en competència i mostra.