Es fa públic el programa de Dogville 2012

El festival de cinema en tres dimensions de Viladecans presenta als mitjans les seves principals novetats i la programació completa

El Dogville 3D Film Festival inaugurarà la seva segona edició el 13 d’abril i comptarà amb tres seccions diferenciades (Dogville Pro, Dogville Kids, i Dogville 3D Film Festival) a les quals se’ls suma Dogville Night.

Concurs de curtmetratges en 3D

L’exitós concurs de curtmetratges aspira a repetir l’èxit de la primera convocatòria. Dogville va fer públiques les bases de participació a principis de 2012 amb la intenció de confirmar-se com un festival de referència del 3D.

S’han rebut més de 30 curts procedents d’una dotzena de països. La passada dels curtmetratges preseleccionats-que superen les tres hores de projecció-i la cerimònia de lliurament de premis es durà a terme el dia 14 d’abril, a partir de les 16.00 hores.

S’ha millorat substancialment la dotació econòmica dels premis respecte l’any anterior, sent de 5.000 euros per al guanyador de la categoria 3D independent i 3.000 euros per al de la categoria 3D d’animació.

Dogville Pro

Dogville Pro es concep com un espai per als professionals que inclou conferències, taules rodones i espais de networking.

D’una banda, hi ha programades presentacions com la Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC), on s’exposaran les últimes conclusions sobre la visió binocular. També la Eurostereo Foundation, en col.laboració amb l’Stéreo Club Français, durà a terme la seva reunió bianual en el marc de Dogville.

Pel que fa a les conferències previstes, destaca la del Dr Antonio de Lacy, que narrarà la seva experiència coordinant l’equip d’especialistes que van dur a terme més d’una dotzena d’operacions utilitzant la tècnica d’Alta Definició en 3D (HD3D) en cirurgia laparoscòpica.

També tindrà una important presència el primer film espanyol de terror en 3D, ‘XP3D’. Sergi Vizcaíno, Jordi Bransuela (ESCAC) oferiran una master class sobre grans produccions en tres dimensions als assistents a Dogville Pro Finalment, els participants de Dogville Pro podran assistir a una Master Class de grans produccions cinematogràfiques d’animació a càrrec de Nico Matji ( La Festa PC) i Josep M ª Aragonés (Apuntolapospo).

Dues taules rodones es duran a terme al matí. En primer lloc, Paulí Subirà (TV3), Ramon Dolz (Kronomav) i Estíbaliz Ortega (Prisa TV) tractaran la realització 3D en directe. En acabar, Josep M ª Aragonés (Apuntolapospo), Ferran Molinas (TV3) i Jordi Llompart (Orbitamax) conduiran el debat al voltant dels sistemes de conversió del 2D al 3D.

Ja a la tarda, es debatrà sobre els problemes i solucions a l’exhibició de pel · lícules en format 3D, comptant amb Tomàs Naranjo (Kelonik), Àlex Nebot (Cinesa) i Jaume Tarrazón (ACEC).

Dogville Night

S’amplia l’oferta cinematogràfica amb l’estrena de Dogville Night, una marató de pel·lícules estereoscòpiques per a la nit de divendres.

La primera de les tres pel · lícules escollides és ‘XP3D’, de Sergi Vizcaíno. La primera pel·lícula espanyola de terror en 3D també és la protagonista d’una màster class sobre grans produccions en tres dimensions.

En segon lloc es projectarà ‘Pina’, de Wim Wenders. L’ús artístic del 3D que el director alemany ha dut a terme en últim treball li ha valgut el premi al millor documental de 2011 en els European Film Awards i de l’Acadèmia Alemanya. També ha estat nominada als BAFTA, els British Independent Film Awards i els Oscars.

Dogville Night finalitzarà amb dos concerts de Deep Purple i Yes.

Dogville Kids

Per la seva banda, Dogville Kids tornarà a involucrar els més joves en el món de la estereoscopia amb activitats per a tota la família i la projecció de ‘Gnomeo i Julieta’, en un únic passi el dissabte 14 d’abril al matí.

Podràs trobar tota la informació actualitzada i venda d’entrades del Dogville 3D Film Festival de Viladecans en www.dogvillefestival.com

Programa

Viernes 13 de abril

Sala Pequeña

8.30 h – Recepción y Acreditaciones

9.00 h – Bienvenida. Inauguración de DogVille 3D Film Festival 2012

María Salmerón, (Teniente de Alcalde del Ajuntament de Viladecans), Iván Cabrera

(Director del Festival), y Jordi Llompart (Orbitamax)

9.30 h – ‘La tecnología 3D en las intervenciones quirúrgicas’

Dr. Antonio de Lacy (Hospital Clínic de Barcelona)

10.15 h – Coffee Break

10.45 h – ‘La visión binocular y el mundo estereoscópico del 3D’.

Alfons Bielsa, Lluís Bielsa y Carlos Bonafont (Colegio Oficial de Ópticos Optometristas

de Cataluña) con y José Luis Álvarez (FOOT)

11.30 h – ‘La realización 3D en directo: documentales y retransmisiones en 3D’

Paulí Subirà (TV3), Ramón Dolz (Kronomav) y Estíbaliz Ortega (Prisa TV)

12.45 h – Mesa Redonda ‘Los sistemas de conversión del 2D al 3D’

Josep Mª Aragonés (Apuntolapospo), Ferran Molinas (TV3) y Jordi Llompart

(Orbitamax)

14.00 h – Pausa para comer

Auditorio

16.00 h – Master Class de grandes producciones cinematográficas: ‘XP3D’

Sergio Vizcaíno (Director), Jordi Bransuela (ESCAC) y Julian Napier (‘Carmen 3D’)

17.30 h – Coffee Break

18.00 h – Master Class de grandes producciones cinematográficas de animación:

‘Tadeo Jones 3D’

Nico Matji (La Fiesta PC) y Josep Mª Aragonés (Apuntolapospo)

19.30 h – ‘La exhibición de películas en formato 3D. Problemas y soluciones’

Tomás Naranjo (Kelonik), Álex Nebot (Cinesa) y Jaume Tarrazón (ACEC)

20.30 h – Acto de presentación de la V Bienal Catalana de Estereoscopía (BICAT)

Eurostereofoundation y Club Stèrèro francés

21.00 h – Despedida y salida

22.00 h – DogVille Night: ‘XP3D’, ‘Pina’, ‘Deep Purple / Yes’

Sábado 14 de abril

Sala Pequeña

9.00 h – V Bienal Catalana de Estereoscopía (BICAT)

Auditorio

11.30 h – DogVille Kids: ‘Gnomeo y Julieta’

16.00 h – DogVille 3D Film Festival (maratón de cortos)

20.00 h – Ceremonia de clausura y entrega de premios