A pocs dies de l’arrencada del 9è Serielizados Fest, el festival anuncia alguns dels seus convidats a les edicions de Barcelona (18-22 d’octubre) i Madrid (25-29 d’octubre).

A Barcelona, ​​els assistents al festival podran gaudir de la presència de l’equip de ‘Smiley’, la nova sèrie de Netflix que adapta l’aclamada obra de teatre de Guillem Clua (Premi Nacional de Dramatúrgia 2022), que exerceix de showrunner en aquesta ficció protagonitzada per Miki Esparbé (L’innocent, Reis de la nit) i Carlos Cuevas (Algú ha de morir, Merlí). Després de la sessió inaugural del 18 d’octubre que tindrà lloc a la Sala Phenomena, el públic assistent podrà gaudir d’un col·loqui amb l’equip artístic de la sèrie.

Pel Serielizados Fest Barcelona també desfilarà l’equip de Fàcil (Movistar Plus+), una sèrie sobre quatre dones amb diversitat funcional que volen emancipar juntes en un pis de la Barceloneta. La sèrie creada per Anna R. Costa (Arde Madrid) està protagonitzada per Natalia de Molina (guanyadora de dos premis Goya, Ana Castillo (guanyadora d’un Goya per El Olivo) i les debutants en ficció televisiva Anna Marchessi i la còmica i actriu de teatre Coria Castillo.

La creadora Anna R. Costa, i les actrius Natalia de Molina, Coria Castillo i Anna Marchessi, juntament amb la productora Sandra Hermida oferiran un col·loqui amb el públic després de la preestrena al Teatre del CCCB el 20 d’octubre.

Un altre dels plats forts de l’edició de Barcelona serà la projecció de la sèrie documental ‘Osel’ (HBO Max) sobre la història del succés que va commocionar Espanya el 1986, i va inspirar la pel·lícula de Bernardo Bertolucci ‘Petit Buda’, quan un nen de l’Alpujarra va ser reconegut com la reencarnació d’un lama del Tibet. El mateix Osel oferirà un col·loqui posterior a l’estrena amb el director de la sèrie, Lucas Figueroa.

I com que no pot faltar en cap edició del Serielizados, el festival dedicarà un espai als homenatges serièfils, en aquest cas, amb un tribut a una de les sèries més mítiques de la televisió catalana: Les Teresines, creada per la companyia La Cubana per TV3 el 1992. El 19 d’octubre, després d’una projecció especial al Teatre del CCCB, part de l’equip de Les Teresines pujarà a l’escenari per conversar amb el públic.
Ana Rujas, guionista i protagonista de Cardo (ATRESplayer PREMIUM) conversarà amb Álex de Lucas sobre el procés creatiu, desenvolupament i importància de la banda sonora de la sèrie.

Com a tancament de l’edició barcelonina, el festival acollirà la preestrena de La Ruta (ATRESplayer PREMIUM), sèrie que explica la història del fenomen social i cultural que va ser la ruta del bakalao dels anys 80 i 90 a València. Creada per Borja Soler i Roberto Martín Maiztegui, està protagonitzada per Àlex Monner, Claudia Salas, Ricardo Gómez, Elisabet Casanovas i Guillem Barbosa. La sessió estarà moderada pel periodista i el dj Luis Costa. Posteriorment el Serielizados Fest farà una festa de cloenda al Pati de les dons del CCCB amb sessions de música de l’època a càrrec d’autèntics discjòqueis i productors ruters. La nit acabarà a la Sala Apol·lo de Barcelona amb una programació musical temàtica a Nitsa.