Del 8 al 12 d’octubre, Begur serà la capital de la comèdia cinematogràfica. El Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava celebra la seva vuitena edició amb tot un extens programa de projeccions de curts i llargmetratges, als quals se li sumen noves activitats que amplien la seva dimensió i l’estenen temporalment molt més enllà dels dies de la seva celebració. Parlem del concurs de guions de curtmetratges de comèdia en català, i els tallers de cinema a les escoles de Begur i Esclanyà. Així mateix, se celebraran tres sessions professionals dedicades monogràficament a la promoció del cinema català entre els joves i el paper dels influencers.

El Festival, dirigit per Clara Dato, dedicarà diumenge 9 al talent femení, amb una intensa jornada d’activitats, que començarà amb la sessió al cinema Casino de 8 curtmetratges dirigits per dones, que continuarà amb la presentació de la biografia de Toni Vall “Teresa Gimpera. Així és la vida” i amb un dinar-col·loqui amb Gimpera, la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Judith Colell i la directora Carla Simon; qui es troba en plena promoció internacional del fil “Alcarràs”, pendent de ser preseleccionat per l’Acadèmia de Hollywood als Oscars.

Les dones també són protagonistes dels homenatges: Carme Elías i Carmen Machi són les dues actrius destinatàries dels guardons honorífics del Begur Film Festival.

Una vuitena edició que demostra la vitalitat dels festivals i mostres de cinema i audiovisual que, fent-se fora de Barcelona i la seva àrea metropolitana han sabut, saben, aportar un valor afegit que els consolida i els fa créixer. Festivals, com és el cas d’aquest, que a més de l’empenta de l’equip organitzador, tenen l’encert de fer una selecció d’obres molt atractives i relligar-se molt bé al territori, amb activitats que fan seu el festival més enllà dels cinèfils. El Begur Film Festival és un dels 45 festivals de cinema del nostre país que, en un moment de profunda transformació dels hàbits de consum audiovisual, especialment entre els més joves, juguen i jugaran en el futur immediat un paper fonamental en la creació i fidelització de nous públics a les sales de cinema. Un paper estratègic que va ser analitzat fa poques setmanes al congrés internacional FFLASH HUB.