S’obra la convocatòria virtual per Sitges Pitchbox 2020, una convocatòria que permet sessions de pitching de llargs i també sèries. Les inscripcions es fan a través de Filmarket Hub fins al 3 de setembre.

Per sisè any consecutiu, la plataforma Filmarket Hub i el Sitges (Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya) s’uneixen per organitzar Sitges Pitchbox. L’esdeveniment internacional de pitching enfocat a projectes de terror, ciència ficció o fantàstic en desenvolupament,. Enguany es celebrarà aquest any de forma virtual i per primera vegada estarà dirigida tant a llargmetratges internacionals com a sèries europees de gènere en fase de desenvolupament.

Cal destacar que el format virtual de Sitges Pitchbox 2020 ja ha estat validat amb èxit per Filmarket Hub a UK Online Pitchbox, enfocat a projectes britànics que va tenir lloc a principis de mes amb la participació d’empreses com BBC Films, Entertainment One, Film4, NBCUniversal o StudioCanal.

L’esdeveniment tindrà lloc al llarg de quatre dies durant el transcurs de l’Festival, dedicant els dies 8 i 9 d’octubre a sèries, mentre que els dies 15 i 16 s’enfocaran en llargmetratges. Els responsables d’aquests projectes tindran l’oportunitat de fer un pitch de set minuts i posteriorment acudiran a reunions one to one amb les empreses participants. Empreses com Atresmedia Studios, L’Estudi, Film Factory, Filmax, Gaumont, Globalgate Entertainment, Leonine, Lionsgate, Nadcon Film, showrunner Films, Wild Bunch TV o XYZ Films, que ja han confirmat la seva participació.

El programa, que ofereix quatre tipologies de premis diferents, com a mesura excepcional en resposta a la crisi de l’coronavirus, ha decidit que els premis en forma de borses de viatge per assistir i presentar el projecte als mercats de l’Naff (Corea del Sud) i en Blood Window de Finestra Sud (Argentina), es reconvertiran en dos premis addicionals a el desenvolupament.

El premi a el millor llargmetratge serà de 5.000 €, mentre que els dos llargmetratges finalistes percebran 1.000 € cada un. Finalment, el premi a la millor sèrie serà de 2.500 €.

ENLLAÇ