Del 8 al 18 d’octubre i, Sitges inaugura la seva 53a edició amb la pel·lícula catalana Malnazidos

El Festival de Sitges ha avançat part de la programació de la seva 53a edició, que tindrà lloc del 8 al 18 d’octubre en un format mixte combinant projeccions i activitats presencials i virtuals. D’entre els films anunciats destaquen quatre produccions catalanes: el film encarregat d’inaugurar el festival serà Malnazidos, dirigit a quatre mans per Javier Ruiz Caldera i Alberto del Toro. Amb producció d’Ikiru Films, Telecinco Cinema, Cactus Flower Productions i La Terraza Films. Es tracta d’un film fantàstic de zombies ambientat en la Guerra Civil espanyola, durant els mesos més durs de batalla a les trinxeres. Miki Esparbé, Aura Garrido, Luis Callejo i Álvaro Cervantes encapçalen el repartiment d’aquesta pel·lícula que ha hagut d’ajornar la seva estrena en sales, prevista inicialment pel setembre, a causa dels efectes del Covid-19.

Per altra banda, el festival acollirà l’estrena del segon llargmetratge de David Victori, No matarás, thriller protagonitzat per Mario Casas i produït per Castelao Pictures, Filmax, Movistar+, Televisió Espanyola i Televisió de Catalunya. Casas interpreta a Dani, un noi que després de la mort del seu pare decideix reprendre la seva vida i fer un llarg viatge on coneixerà una noia inquietant i inestable.

Lluís Danés, per la seva banda, estrenarà aquest any al Festival de Sitges el seu primer llargmetratge de ficció per a cinema, La vampira de Barcelona, amb producció de Brutal Media, Filmax i Televisió de Catalunya. El film compta amb un repartiment de luxe amb Nora Navas, Sergi López, Francesc Orella, Pablo Derqui, Bruna Cusí, Roger Casamajor i Núria Prims; i està basat en la història real d’Enriqueta Martí, una suposada segrestadora i assassina en sèrie que va viure durant el S.XX al barri del Raval de Barcelona. 

El festival també ha anunciat que acollirà l’estrena de la coproducció internacional La cosmética del enemigo, adaptació de la novel·la homònima d’Amélie Nothomb, dirigida per Kike Maíllo. La pel·lícula està produïda per Sábado Películas, The Project Club i Barry Films.