El MAC 2021 va escalfant motors. Us presentem la imatge de la pròxima edició, que tindrà lloc el 29 de setembre i significarà, també, el retorn a la presencialitat per part de ponents, expositors i públic.

La programació del MAC s’articularà al voltant de tres eixos temàtics:

Per una banda, hi haurà sessions dedicades a analitzar un fenomen que està guanyant protagonisme: el periodisme mòbil, conegut popularment com a MoJo (mobile journalism). Es tracta de l’ús de les noves tecnologies per obtenir una major connectivitat, autonomia i apropament a l’objecte informatiu, més enllà de l’àmbit de la redacció. Implica, per tant, la possibilitat de generar, editar i publicar contingut a temps real a través de les eines digitals.
El MAC està preparant sessions, tant amb tècnics com amb periodistes, perquè expliquin la seva experiència amb aquesta nova manera de treballar. 

Un altre dels eixos és la ràdio musical. En una era en què les cançons es consumeixen generalment a través de plataformes i aplicacions digitals, el MAC convidarà a reflexionar sobre el futur de la ràdio musical i la seva adaptació als nous temps.

L’edició del 2021 també es fixarà en el fenomen del podcast, aquest cop en forma de mostra de programes. Sota el títol El Club del Podcast, es consolida l’aposta del MAC per aquesta modalitat, que des del 2018, i de manera consecutiva, compta amb un programa de sessions propi. 

Altres continguts 

A banda d’aquests tres eixos, el MAC desplegarà altres continguts autònoms, especialment de caràcter tècnic i sobre la transversalitat de ràdio i televisió. També classes magistrals, trobades de col·lectius professionals i activitats de formació, com ara la quarta edició del taller intensiu de narrativa transmèdia. 

Cal afegir que el MAC 2021 serà el marc de dues noves convocatòries de premis: la novena edició del Concurs de Guió de Projectes Transmèdia MAC-GAC i la quarta del Premi MAC-Fantàstik Granollers. En aquest context de cooperació, el MAC també ha renovat la seva col·laboració amb el festival Panoràmic, dedicat al cinema, la fotografia i les arts visuals.