A més d’una imprescindible oferta de projeccions de documentals, acuradament seleccionats, que es podran veure als cinemes Aribau, al CCCB o des de Filmin, la pròxima edició dels DocsBarcelona (18 al 30 de maig) ofereix un parell d’ofertes de màxim interès per als nous professionals. Juntament amb quatre seccions destinades a impulsar projectes provinents de tot el món, i de les quals ja vam dedicar un article a areavisual.org, el DocsBarcelona ofereix un taller de postproducció de teasers i unes consultories artístiques per a projectes en estat de rough cut.

Taller de muntatge i postproducció

Com bé sabem, Els teasers són la porta d’entrada a tots els mercats de finançament, compradors, fons, i també als festivals. Són la cara visible dels projectes en desenvolupament, una part essencial, que juga un gran paper en tot el procés de l’obra audiovisual. Doncs bé, el DocsBarcelona organitza un taller específic a càrrec de Bernat Aragonès, fundador de l’estudi de postproducció Antaviana Films VFX & Postproduction.

El taller es desenvoluparà en tres sessions presencials els dies 20, 25 i 27 de maig, al CCCB i a Antaviana Films, i per participar-hi, cal tenir un projecte de documental en desenvolupament i portar un teaser de màxim 3 minuts en un estadi avançat del muntatge off line (en format quicktime HD). Més informació i inscripcions des d’aquest enllaç.

Consultories artístiques en línia per a projectes en estat de rough cut

Si l’anterior activitat serà presencial a Barcelona, aquesta serà en línia. DocsBarcelona ofereix l’oportunitat de realitzar consultories creatives per a projectes en estat de rough cut o primera fase d’edició. L’objectiu és que els projectes puguin mostrar el seu treball a experts internacionals de reconeguda trajectòria que els ajudaran a millorar el resultat final de la seva pel·lícula. Entre aquests experts hi ha noms ben coneguts com Elena Fortes, Cecilia Dilin o Carles Bosch.

Les seves dates seran entre el 17 i el 28 de maig, i el termini per a les inscripcions finalitza el 10 de maig. Trobareu tota la informació en aquest enllaç.

Finalment, cal destacar l’acreditació professional del DocsBarcelona, que permet gaudir en línia de presentacions de pitch, activitats de networking, conferències i master classes, així com accedir a tot el llistat de professionals i a les pel·lícules del festival del DocsBarcelona 2021, a través de la plataforma DocsBarcelona&Me. El preu és de 80 €, però per als membres d’associacions com el Clúster de l’Audiovisual de Catalunya o Dones Visuals, entre d’altres, podran aconseguir-la a meitat de preu. En aquest enllaç hi trobareu les dades sobre aquestes dues modalitats, així com l’específica per a estudiants.