La línia està dotada amb 6 milions d’euros

Amb la finalitat d’assolir els objectius de difusió cultural i lingüística, i fruit de l’acord amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha obert una nova convocatòria, dotada amb 6M€, per seleccionar els projectes audiovisuals en català que podran beneficiar-se de l’ajut per realitzar-se.  

Del 19 d’abril fins al 14 de maig, les empreses de producció audiovisual independents, incloses les agrupacions d’interès econòmic (AIE), podran presentar projectes audiovisuals de tot tipus (ficció, documental, llargmetratge o sèrie, entreteniment, programes infantils, videoclips, continguts per a xarxes, etc..). Tots ells podran ser produïts en règim de producció associada, en règim de coproducció, o en forma de compra de drets. Els continguts audiovisuals que podran acollir-se a la crida inclouen també obres cinematogràfiques i sèries de ficció, d’acord amb els objectius comuns de promoció cultural i lingüística que tenen tots dos organismes.

Aquesta primera Crida 2021 es divideix en dos blocs d’adjudicació:

–  1,5M€ destinats a produir entre tres i cinc llargmetratges cinematogràfics de ficció en règim de coproducció i en versió original catalana.

–  4,5M€ a la resta de projectes audiovisuals a l’entorn dels deu punts anteriors.

Per a participar en aquesta convocatòria, és condició indispensable que la versió definitiva dels continguts audiovisuals seleccionats sigui lliurada a la CCMA abans del dia 30 d’abril del 2022 i preferiblement abans del 31 de desembre del 2021.

En edicions anteriors, les convocatòries de la Crida han donat fruits com els programes Batalla Monumental, ideat i coproduït per l’acadèmic Marc Roma; El Bolo, dirigit per David Fontseca Romanos i Nexes, dirigit i presentat per Mònica Terribas i Jordi Basté. També, les mini sèries Nit de nits, produïda per TV3 amb la col·laboració de Brutal Media, i Altsasu, una coproducció de TV3 amb ETB estrenada el passat mes de gener.

Els nous projectes es podran presentar fins a les 15.00 h del 14 de maig del 2021

Podeu consultar les bases de la convocatòria en aquest enllaç: ccma.cat/presentacio-projectes/