El Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI), de l’Ajuntament de Girona, ha estat guardonat en la primera edició dels premis Fotoconnexió, en reconeixement a la seva trajectòria en l’àmbit de la recerca i de l’impuls de la fotografia.. eL
Centre de Recerca i difusió de la Imatge (CRDI) gestiona documents en imatge des de la seva creació el 1997. Aquest òrgan té la missió de conèixer, protegir, fomentar, oferir i divulgar el patrimoni fotogràfic i cinematogràfic de la ciutat de Girona.

Els fons i col·leccions que custodia (3.686.249 fotografies, 880 pel·lícules cinematogràfiques, 6.600 hores de vídeo i 1.365 hores de documents sonors) són majoritàriament de procedència privada. Es tracta especialment de documentació de fotògrafs professionals o afeccionats, d’empreses, d’associacions, personals i familiars, etc.