L’Acadèmia del Cinema Català convoca el 14 de juny, eleccions per a la nova cúpula de l’entitat. Fins el 17 de maig es poden presentar candidatures, tot i que ara ja s’han perfilat dues, encapçalades respectivament per les directores i guionistes Judith Colell i Neus Ballús. La llista de Colell està formada pel productor Sergi Moreno; els actors David Verdaguer i Maria Molins; les directores Carla Simón, Alba Cros i Sílvia Quer; el director del D’A Film Festival, Carlos R. Ríos, i el guionista Eduard Sola. A la llista de Ballús hi ha els actors Sergi López, Yolanda Sey i Elena Martín; la directora de fotografia Bet Rourich; el muntador Jaume Martí, i els productors Carla Sospedra i Oriol Maymó.

El passat 3 de maig, coincidint amb l’Assemblea General de l’entitat, la Junta Directiva de l’Acadèmia va fer pública la convocatòria d’eleccions per a la renovació de la totalitat dels seus membres, que esgoten el seu mandat el proper 8 de maig i van ser designats Membres de la Junta Electoral els acadèmics i acadèmiques: Mariona Claveria, Rosa Maria Fusté, Lluís Maria Güell, Anna Petrus i Oriol Sala-Patau


Calendari detallat del procés electoral:

  • 4 a 8 de maig. Comunicació de la convocatòria a tots els membres de l’Acadèmia.
  • 4 a 13 de maig. Comunicació als socis i sòcies de llur situació al cens, que romandrà a la seu de l’Acadèmia, per a consulta, fins al dia de les eleccions.
  • Fins al 17 de maig. Els candidats poden presentar les seves candidatures.
  • 18 i 19 de maig. Validació i Proclamació de les candidatures per part de la Junta Electoral.
  • 19 de maig – 12 de juny. Campanya electoral. 
  • Fins al 5 de juny de 2021. Sol·licitud del vot per correu.
  • Del 9 a l’11 de juny. Vot electrònic.
  • 13 de juny de 2021. Jornada de reflexió.
  • 14 de juny de 2021: Jornada electoral.

Podeu veure el Reglament Electoral de l’Acadèmia en aquest enllaç.