El Concurs de clipmetratges «El teu punt de vista pot canviar el món» de Mans Unides ha començat. En aquesta novena edició el president del jurat estatal serà el director de cinema Guillermo García López, Premi Goya 2017 al millor documental.

Aquest projecte de conscienciació solidària a través de l’audiovisual i les noves tecnologies té una dimensió dirigida als creadors de curtmetratges (estudiants d’escoles de cinema i audiovisuals) i una altra orientada a la creació audiovisual a l’aula a Secundària i Batxillerat. En les anteriors edicions, el concurs ha estat un èxit en les dues categories.

Des de Mans Unides volem potenciar la Categoria General. Per això demanem la vostra col·laboració en tant que escola de cinema.

Com podeu col·laborar? Difonent aquesta activitat de creació audiovisual compromesa amb el canvi social entre els vostres contactes i en les vostres xarxes socials.

Calendari del Concurs de Clipmetratges
Els clipmetratges (vídeos d’1 minut al voltant de la temàtica de la fam) es poden enviar a www.clipmetrajesmanosunidas.org des del 17 d’octubre fins al 10 abril. Durant el mes d’abril es donaran a conèixer els guanyadors en l’acte final d’àmbit estatal que se celebra a Madrid el pròxim 26 de maig 2018.

Premis de cinema
La persona guanyadora del premi del jurat al millor clipmetratge realitzarà un viatge de 10 dies a l’Índia, amb totes les despeses pagades, per conèixer in situ alguns dels projectes que Mans Unides dóna suport en aquest país i rodar el seu propi curtmetratge documental.

Així, per exemple, Maite García (Cambia el cuento) va tenir l’oportunitat de viatjar a l’Índia al costat d’Eduardo Chapero-Jackson; Inés Poggio (Comprar-Comer-Comprar) va viatjar a Etiòpia amb Santiago Zannou; Oriol Corbella (Una llàgrima d’esperança) va viatjar al Senegal per realizar el seu curt al costat d’Imanol Uribe o, Camila de Ros i Lucía Mencos (Grita por el cambio) , que van viatjar a l’Equador i van rodar un documental (premiat en festivals internacionals) al costat de Daniel Chamorro.

L’autor del segon millor clipmetratge guanyarà una càmera de vídeo professional CANON per desenvolupar tot el seu potencial cinematogràfic. El tercer premi és un curs de formació audiovisual a l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), tot un referent i nivell europeu.

Us passo link a la notícia-web, on trobareu les bases del concurs:
http://mansunides.org/ca/concurs-curtmetratges-curts-2017-2018
http://mansunides.org/es/concurso-cortometrajes-cortos-2017-2018