Neix Acció Cinema, una iniciativa impulsada per Catalunya Film Festivals, en col·laboració amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que promou l’audiovisual com a eina de
construcció d’una ciutadania formada, crítica i mobilitzada per un món més just.

L’audiovisual és un format que permet arribar a un públic més generalista, utilitzant un llenguatge i format més proper a la persona espectadora, una via directa per explicar les situacions de vulneració arreu i les lluites per promoure, garantir i exigir els drets humans, vinculant fenòmens del sud Global amb les realitats més properes.


Acció Cinema que es presentarà el proper dia 22 d’octubre en el marc de FILMETS Badalona Film Festival al Centre Cultural El Carme i l’ objectiu de la iniciativa és treballar per a una educació transformadora per a infants i joves a través de l’audiovisual, així com per establir aliances de treball i coordinació apropant els festivals de cinema de llarga trajectòria i impacte a Catalunya als agents i els relats de la cooperació i l’educació per al desenvolupament.

Amb aquest objectiu es proposen accions en l’àmbit educatiu i familiar; formacions per a professionals de la cooperació, per poder capacitar els i les professionals del sector en termes de conceptualització, producció, distribució i difusió audiovisual; i
formacions per als professionals del cinema en termes de justícia global i drets humans en l’audiovisual. També s’establiran diferents canals per donar assessorament a projectes audiovisuals amb valors.


UNA XARXA CONSOLIDADA:. Vint-i-vuit festivals d’arreu del territori participaran amb les seves activitats i propostes de l’iniciativa que començarà a finals d’octubre de 2021 i s’estendrà durant tot 2022. Els festivals i les mostres participants han plantejat diverses activitats a partir dels eixos temàtics de la proposta Acció Cinema que tenen l’objectiu final de construir una ciutadania
crítica i responsable amb els seus actes. Cada festival presenta les seves propostes específiques que s’identificaran amb el segell Acció Cinema, i que comprendran tant sessions dins les seves programacions oficials com tallers escolars, passant per seminaris i
conferències per a professionals.

Entre les primeres propostes, Sitges Film Festival presenta el programa WomanInFan, que desplegarà durant tot l’any diverses activitats per a la visibilització, conscienciació i sensibilització per tal de promoure la dona creadora dins del cinema fantàstic. FILMETS Badalona Film Festival presentarà La mirada crítica, una sessió de curtmetratges del seu programa internacional a competició, que posarà l’accent en la sensibilització envers diverses problemàtiques tant locals com globals. I per la seva banda Serielizados presenta NEXT, un cicle de sèries de temàtica reinvindicativa i feminista que comença amb la marató
d’Isabel, la sèrie sobre la vida de l’escriptora xilena Isabel Allende.


Presentació ACCIÓ>CINEMA
Centre Cultural El Carme
C. Francesc Layret, 78-82. Badalona
11h. Acte institucional
12h. Taula debat (presencial i online)
Aforament limitat. Inscripció prèvia
Activitats retransmeses en streaming
www.acciocinema.cat
Segueix-nos a Instagram i Twitter @acciocinema