El MAC ha presentat aquest dimecres al matí en roda de premsa la seva 22a edició, que tindrà lloc el 29 de setembre a Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers. La cita ha comptat amb les intervencions del director del MAC, Josep Maria Codina; el conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), Lluís Garriga; el director de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Jordi del Río; l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i el director de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya, Josep Maria Martí. La presentació s’ha fet al plató del Centre Audiovisual de Roca Umbert.

Tots plegats han posat en valor la recuperació d’un MAC presencial, un format que va quedar estroncat l’any passat per la pandèmia i que es recuperarà el proper dimecres. També s’ha remarcat l’aposta del MAC per a l’audiovisual de proximitat.

Josep Maria Codina, que ha presentat l’acte, ha parlat d’un certamen amb més de 30 sessions, una setantena de ponents i ha celebrat la recuperació de l’àmbit de fira, que serà a la nau de Dents de Serra. Aquest any s’han acollit a Fira MAC més de 40 empreses, organitzacions, mitjans de comunicació i centres de formació. Codina ha explicat, a més, que una desena de les empreses que hi participen són estrangeres. “Han confiat en nosaltres”, ha dit. 
El conseller delegat de la XAL, Lluís Garriga, per la seva banda, ha remarcat que el MAC reflectirà la “vitalitat de l’audiovisual local”. “L’últim any i mig s’han tornat a posar en valor, per molta part de la ciutadania, els mitjans locals. S’ha demostrat que són útils si expliquen històries properes”, ha explicat. En aquesta direcció, el MAC servirà presentar el Pla Estratègic de la Ràdio, un hub promogut pel conjunt de la indústria de l’audiovisual de Catalunya i una plataforma online per a l’àmbit local. Durant la jornada del 29 de setembre també s’entregaran els Premis de Comunicació Local 2021.
El director de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya, Josep Maria Martí, ha estat l’encarregat de repassar el conjunt de la programació d’aquest MAC. S’ha fixat, en especial, en la I Trobada del Podcasting de Catalunya, que durà a Granollers els referents d’aquest sector a casa nostra. El programa del MAC també girarà al voltant de la ràdio musical i el periodisme mòbil. Martí també ha insistit a demanar el “suport” de les administracions per al MAC.

També ha intervingut a la roda de premsa el director de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Jordi del Río, que remarcat la importància de la cita del dia 29. “El MAC és un diàleg històric amb 22 anys de trajectòria”, ha dit i ha explicat que l’audiovisual és un sector estratègic a Catalunya.

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha tancat l’acte. Ha admès la “satisfacció” de l’Ajuntament de recuperar el MAC en format presencial. “El MAC és mirar-se i posar-se d’acord.”
Recordem que el MAC es celebrarà de manera presencial el proper 29 de setembre a Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers. Cal que ompliu aquest formulari per confirmar la vostra presència.