Els guardons formen part de la secció Noves Visions del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya Sitges 2017

El Festival de Sitges va fer públic el dissabte 7 d’octubre, les resolucions dels Premis dedicats a la Nova Autoria 2017 en el marc de la secció Noves Visions del propi Festival..

La festa de l’autoria emergent ha tingut lloc a l’Espai Cañateca i ha comptat, com és habitual, amb la presència d’alumnes, professors, amics i familiars dels joves guionistes, directors-realitzadors i compositors de bandes sonores de les escoles de cinema de Catalunya.

Enguany han estat 17 les escoles de cinema que han participat en la secció Noves Visions del festival. Es van presentar 41 treballs audiovisuals (28 de ficció, 7 d’animació i 6 documentals) d’entre els quals el jurat en va seleccionar 10 de finalistes (6 de ficció, 2 d’animació i 2 documentals) que s’han projectat al Cinema Prado.

El jurat d’aquests Premis ha estat integrat per Lluís Arcarazo, guionista, director i productor executiu; Xavier Capellas, compositor, i Carla Simón, directora i guionista. A l’acte d’avui hi ha assistit Lluís Arcarazo, acompanyat pel director institucional de l’Audiovisual de Fundació SGAE, Eduardo Zaramella; el director de SGAE a Catalunya i Balears, Ramon Muntaner; el director del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya – Sitges 2017, Ángel Sala, i l’alcalde de Sitges, Miquel Forns.

El curtmetratge Celebració, de la Pompeu Fabra, dels autors Pau Cruanyes i Gerard Vidal ha obtingut el Premi a a la millor direcció-realització. El jurat l’ha fet mereixedor del guardó «per una direcció d’actors que aconsegueix una naturalitat exquisida, per una posada en escena complexa i per una mirada de director en constant recerca». Ha estat un treball que sorpren al espectador amb un final concluient i inesperat…

El Premi al millor guió ha estat per Una caja cerrada, de l’autora Anna Agulló de La Casa del Cine per, d’acord amb el jurat, «l’habilitat a l’hora de construir un subtil retrat familiar a partir d’un relat epistolar farcit de secrets i sobreentesos». L’autora ha fet yb excel·lent exercici audiovisual partint d’unes cartes familars…

PEr ultim, L’autor Joan Masats, de l’Escola Universitària ERAM · Audiovisual i Multimèdia, ha obtingut el Premi a la millor música original per la composició de la banda sonora del curtmetratge Sesgo, una historia creuada en que el tema musical acompanya als diferents personatges i aconsegueix provocar emocions»

El jurat també ha decidit atorgar una menció especial a l’autora Cristina Caamaño, de la Universitat Autònoma de Barcelona · Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu, pel seu curtmetratge documental La fuga de los 45 «per contenir un exhaustiu i acurat procés de documentació, per explorar diversos recursos narratius d’una manera òptima i coherent, i per donar veu a una història de l’organització COPEL i dels presos socials a la transició que demanava ser explicada».

L’excel·lent nivell dels treballs presentats, és un tema recurrent any a any però certament resulta sorprenent com les escoles aconsegueixen, amb gent jove que s’aproxima al mitjà, desenvolupar treballs de gran valor.s