El documental sobre cinema independent Cine de guerrilla, dirigit per Jaime Zaragoza, ha estat guardonat amb el premi al millor director de documentals en els Premis Oriana 2017 (Sant Andreu de la Barca Internacional Film Festival 2017). En el documental, vuit directors de cinema independent i cinema de sèrie B expliquen com van rodar les seves pel·lícules de baix pressupost.
Juan Carlos Olaria parla del rodatge de la seva pel·lícula El hombre perseguido por un O.V.N.I. (1976), Naxo Fiol parla de Fernando Project (2002), la primera cinta amateur espanyola editada per un segell professional, Pere Koniec explica el rodatge de les seves pel·lícules L de Lorena (2003) i Policromia (2010), César del Álamo explica la filmació de Mi (2009) i de Buenas noches, dijo la Señorita Pájaro (2012), James J. Wilson narra els seus mètodes de treball i parla del seu film El Cementerio, Gonzalo López narra els detalls de Embrión (2008) i David González i Javier Heredia expliquen la filmació de la seva pel·lícula Los maravillosos (2009). Eva María Milara i Jesús Perona són els protagonistes de Soy un friki, curtmetratge inclòs en el documental que narra en forma de comèdia el concepte de la paraula friki dins d’una crisi matrimonial. Diego López, expert en cinema de sèrie B i editor del fanzine El buque maldito, introdueix a l’espectador al cinema de baix pressupost. El documental retrata la joventut dels directors amb il·lustracions del dibuixant Toni Benages.