Irusoin Oberon Media es complauen a anunciar que la pel·lícula ‘Les bones companyies‘, dirigida per Sílvia Munt, participarà a la secció oficial de la 26 edició del Festival de cinema de Màlaga. La pel·lícula està protagonitzada per Alicia Falcó (Cuéntame cómo pasó), Itziar Ituño (La casa de papel) i Elena Tarrats (Vida perfecta).
 
‘Les bones companyies‘, inspirada en fets reals, narra la història d’un grup de dones de Renteria (Gipuzkoa) que a la dècada dels 70-80 es van dedicar a lluitar pels drets de la dona, fent-les creuar la frontera amb França per donar-los un avortament digne.  Una història de sororitat entre dones, en la qual també intervenen la guanyadora del Goya a millor actriu revelació María Cerezuela (Maixabel), Ainhoa Santamaría (Mientras dure la guerra) o Itziar Aizpuru (Loreak), entre d’altres

SINOPSI
Estiu de 1976. Bea té 16 anys i se suma als aires de canvi que recorren el país; col·labora amb un grup de dones per visibilitzar la causa feminista i aconseguir l’aprovació del dret a l’avortament. La rebel·lia que sent a la sang es barrejarà amb un sentiment inesperat que trastocarà el seu món interior. Al llarg d’aquests mesos, Bea entaularà una amistat molt especial amb Miren, una noia una mica més gran que ella i de bona família. El seu compromís polític i la seva relació amb Miren convertiran aquest estiu en una etapa que marcarà un abans i un després en la seva vida.