A primers de maig, s’ha posat en marxa el Departament d’atenció i prevenció dels abusos en el sector audiovisual i de les arts escèniques, un compromís adquirit per la Junta actual de l’Acadèmia del Cinema Català davant la detecció de més de 150 casos detectats per periodistes, advocades i psicòlogues en els darrers dos anys. 

El Departament treballarà a 3 nivells:

  • El de l’atenció i l’assessorament a les víctimes. Una línia de telèfon i un email gestionats de forma totalment independent, externa a l’Acadèmia i sota la més estricta confidencialitat, es posa a disposició de les víctimes i/o els testimonis de situacions d’abús i/o assetjament. L’advocada Carla Vall i la psicòloga Aina Troncoso, ambdues especialistes aquest tipus de casos, recolliran i donaran un assessorament inicial a les víctimes sobres els possibles camins a seguir per a la seva reparació.

  • El de la prevenció. Des de la Comissió de creació del Departament integrada per membres de diverses associacions (AADPC i Assemblea Feminista de Cultura), elaborarem un protocol de bones praxis específic per al nostre sector, organitzarem accions de difusió i ens coordinarem amb les administracions per a la seva implantació. 

  • El de la recollida de dades. L’atenció a les víctimes ens permetrà recollir dades anonimitzades i actuar com a observatori de les violències masclistes en el nostre sector