L’Academia de Cine es complau a anunciar l’inici de les seves activitats a Barcelona a través d’un cicle de preestrenes i col·loquis dirigits als acadèmics catalans. D’aquesta manera es dona resposta a la demanda dels membres de l’Academia, per a que les activitats de la Fundació puguin arribar a altres ciutats més enllà de Madrid.Així, les activitats de l’Academia de Cine a Barcelona s’iniciaran el proper 9 de maig amb la preestrena de Cinco Lobitos, pel·lícula guanyadora de la última edició del Festival de Màlaga i protagonitzada per l’actriu catalana, Laia Costa. Després de la projecció, a les 19.00h, la seva directora i guionista, Alauda Ruiz de Azúa i la cineasta, Isabel Coixet,  mantindran una trobada amb els assistents. L’acte se celebrarà en col·laboració amb la distribuïdora BTEAM.
Les activitats continuaren el 23 de maig, amb la preestrena de Costa Brava, Líbano, una producció de Lastor Media que, després del seu pas per Festivals com Venècia, Toronto o Sevilla, arriba a finals de maig a les sales de cinema espanyoles. L’exhibició de la pel·lícula es complementarà amb una trobada posterior amb la seva coguionista, i última guanyadora del Goya a la Millor direcció Novell, Clara Roquet. Aquesta preestrena es realitzarà en col·laboració amb la distribuïdora Avalon. Dirigides principalment, als acadèmics catalans i als Amics de la Filmoteca de Catalunya- les primeres projeccions es realitzaran a la seu d’aquesta institució-, les activitats de l’Academia a Barcelona neixen amb la vocació d’assolir un públic més ampli i desenvolupar-se a nous espais. Després de la de Madrid, Catalunya és la comunitat autònoma amb major densitat audiovisual i nombre d’acadèmics.Per a presentar aquesta nova etapa, el proper 9 de maig comptarem a Barcelona amb la presència dels vicepresidents de l’Academia de Cine, Rafael Portela, i Nora Navas.