Galápagos Media, Dacsa Produccions i la CCMA es complauen a anunciar l’inici de rodatge de Llobàs, la nova pel·lícula de Pau Calpe Rufat (Tros), protagonitzada per Leon Martínez (Superlópez, Merlí), Pol López (Suro, Vergüenza), Maria Rodríguez Soto (Els dies que vindran, Libertad).

Llobàs és l’adaptació de la novel·la Lobisón de Ginés Sánchez, guardonada amb el premi Nou talent Fnac per a un dels narradors més potents de la literatura espanyola actual.
La pel·lícula, rodada en català, narra la historia de l’Adrià (Leon Martínez), un noi que viu de poble en poble amb el seu germà gran Ramon (Pol López) i la parella d’aquest, Tona (Maria Rodríguez Soto). Adrià és mut, no suporta els espais tancats i li costa mantenir l’atenció quan li parlen. Allà on van, tots es riuen d’ell, l’insulten i li llencen pedres. I és que l’Adrià, les nits de lluna plena no pot dormir i vagareja pels carrers. I olora sang. I busca en els galliners. I es menja les gallines. Crues.

Llobàs és el segon llargmetratge del director Pau Calpe Rufat després de Tros (2021), nominada com a millor pel·lícula als XIV premis Gaudí i guardonada amb el premi a millor Òpera Prima al Festival d’Elx.
Segons el seu director, Pau Calpe: “Llobàs és una recreació contemporània del mite de l’home llop, però no és una pel·lícula de gènere. A Llobàs no pretenem fer por, sinó emocionar. El personatge de l’Adrià és una metàfora dels diferents, dels marginats, aquells que tenim al nostre costat, però a qui a vegades girem la cara i ignorem. Què és realment l’Adrià? Aconseguirà viure amb els seus?”

El rodatge de Llobàs transcorrerà durant 4 setmanes a les localitats de La Sénia, el Delta de l’Ebre, Bel i Benicarló.
És una coproducció de TV3, Galápagos Media i Dacsa Produccions. Compta amb la participació de RTVE, À Punt i de l’Institut de Cultura Valencià. La distribució en sales corre a càrrec de Alfa Pictures i compta amb Film Factory com a agent de vendes internacionals.