Amb l’objectiu de cercar nous talents i formats originals i innovadors de continguts audiovisuals per a Televisió de Catalunya, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Institut Català de les Empreses culturals (ICEC) van obrir al
juliol una convocatòria de projectes de programes culturals adreçada a professionals del sector de l’audiovisual. En aquesta convocatòria s’han selecciona tres propostes, titulades “Celebrem”, “A2veus” i “CTRL”, que començaran la producció aquest mateix any. Aquests nous programes culturals, s’afegiran al nou programa de prescripció cultural que està preparant TV3.
Al mes juliol, la CCMA i l’ICEC van publicar una crida adreçada a les empreses audiovisuals per a la recepció de continguts audiovisuals culturals de diferents temàtiques: arts escèniques, arts visuals, música, literatura, cinema i audiovisual i cultura
digital. La convocatòria –la primera de les tres que es faran entre enguany i el 2022– instava les productores audiovisuals a presentar projectes concebuts per ser emesos per televisió i difosos a través de les xarxes.
A aquesta convocatòria es van presentar una cinquantena de projectes audiovisuals i, finalment, se n’han seleccionat tres: “Celebrem”, un programa d’entreteniment de temàtica cultural, amb la col·laboració de Can Calma; “A2Veus”, un talent show musical, amb la col·laboració d’Incís Films, i “CTRL”, un documagazín sobre cultura digital, amb la col·laboració d’E25 Contents.
La selecció final dels projectes ha anat a càrrec d’una comissió paritària formada per representants de la CCMA i de l’ICEC, que han tingut en compte els objectius de la crida per fomentar els hàbits de consum cultural, així com que els projectes arribin a un
públic ampli, que les productores que els presentaven no fossin molt grans, però tinguessin la capacitat de produir un programa destinat a un canal generalista com TV3 o ajustar-se al pressupost indicat a la convocatòria.
Un cop seleccionats els tres projectes, és previst que comencin la producció aquest mateix any 2020 i que es puguin estrenar l’any vinent.
Aquests nous programes de contingut cultural, s’afegiran al nou espai de prescripció cultural que actualment està preparant TV3.

Open chat
Contacta amb nosaltres de manera ràpida