Amb l’objectiu de cercar nous talents i formats originals i innovadors de continguts audiovisuals per a Televisió de Catalunya, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Institut Català de les Empreses culturals (ICEC) van obrir al
juliol una convocatòria de projectes de programes culturals adreçada a professionals del sector de l’audiovisual. En aquesta convocatòria s’han selecciona tres propostes, titulades “Celebrem”, “A2veus” i “CTRL”, que començaran la producció aquest mateix any. Aquests nous programes culturals, s’afegiran al nou programa de prescripció cultural que està preparant TV3.
Al mes juliol, la CCMA i l’ICEC van publicar una crida adreçada a les empreses audiovisuals per a la recepció de continguts audiovisuals culturals de diferents temàtiques: arts escèniques, arts visuals, música, literatura, cinema i audiovisual i cultura
digital. La convocatòria –la primera de les tres que es faran entre enguany i el 2022– instava les productores audiovisuals a presentar projectes concebuts per ser emesos per televisió i difosos a través de les xarxes.
A aquesta convocatòria es van presentar una cinquantena de projectes audiovisuals i, finalment, se n’han seleccionat tres: “Celebrem”, un programa d’entreteniment de temàtica cultural, amb la col·laboració de Can Calma; “A2Veus”, un talent show musical, amb la col·laboració d’Incís Films, i “CTRL”, un documagazín sobre cultura digital, amb la col·laboració d’E25 Contents.
La selecció final dels projectes ha anat a càrrec d’una comissió paritària formada per representants de la CCMA i de l’ICEC, que han tingut en compte els objectius de la crida per fomentar els hàbits de consum cultural, així com que els projectes arribin a un
públic ampli, que les productores que els presentaven no fossin molt grans, però tinguessin la capacitat de produir un programa destinat a un canal generalista com TV3 o ajustar-se al pressupost indicat a la convocatòria.
Un cop seleccionats els tres projectes, és previst que comencin la producció aquest mateix any 2020 i que es puguin estrenar l’any vinent.
Aquests nous programes de contingut cultural, s’afegiran al nou espai de prescripció cultural que actualment està preparant TV3.