Els cinemes Texas, en col·laboració amb la Universitat de Durham (Regne Unit), una de les universitats més importants i prestigioses, amb una gran reputació i resultats reconeguts internacionalment en investigació i educació, celebraran els dies 12, 13 i 14 de desembre la carrera de l’internacionalment aclamat director de cinema Bigas Luna. L’homenatge inclourà la projecció de 4 de les seves pel·lícules més conegudes, amb presentacions d’acadèmics internacionals especialistes en el seu treball.

Aquest homenatge al famòs director català, mort en 2013, és part d´una sèrie d´esdeveniments organitzats per la filla del director, Betty Bigas, i l´investigador i professor de la Universitat de Durnham, Santiago Fouz Fernández, que van començar en Sant Francisco al març de 2015 i que van continuar en Newcastle al junt d´aquest any. Barcelona és la tercera ciutat en aquest tribut internacional, que continuarà en Los Angeles en 2017.

Les projeccions tindràn lloc en els Cinemes Texas C/ Bailèn, 205,  en la Sala 3, de nom Bigas Luna, dedicada al famòs director. Preu de l´entrada: 3 €.

Dilluns 12 de desembre

20:00 h.- Es projectarà “Jamón, Jamón” (1992), amb presentació de Santiago Fouz Fernández, professor titulat de la Universitat de Durnham en el Regne Unit i co-organitzador de l´esdeveniment. Després de la projecció, el públic assistent serà convidat a vi, cava i cervesa per gentilesa de Vallformosa i Moritz.

El dimarts 13 de desembre a les 20:00 h. es projectarà “Huevos de Oro” (1993), presentada pel catedràtic Alfredo Martínez Expósito, de la Universitat de Melbourne a Austràlia. A les 22:30 h. es projectarà “La teta i la lluna” (1994), completant així la famosa trilogia de “Retrats Ibèrics” de Bigas Luna.

Finalment el dimecres dia 14 de desembre a les 20:00 h. es mostrarà una versió restaurada de “Bilbao” (1978), una pel·lícula clau en la filmografia del director, protagonitzada per Isabel Pisano i Àngel Jové.

La pel·lícula serà presentada per la catedràtica Carolina Sanabria, de la Universitat de Costa Rica, autora del llibre “Bigas Luna, el ojo voraz” (2010).

Per a més informació:

www.bigaslunatribute.wordpress.com

Twitter @bigaslunahomage 

bigas-luna-tribut-cartell