La Federació de Productors Audiovisuals Federats (PROA) va entregar ahir, en el marc de la 54a edició del Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya-Sitges, el premi del Programa de Creixement Empresarial.
Leire Larisgoitia, portaveu del comitè d’aquesta sisena edició, va entregar el guardó al projecte guanyador, un llargmetratge documental titulat La noche de la infancia, dirigit per Xisi Sofia Ye Chen i produït per The South Project.El projecte seleccionat rebrà 3.000 euros i un any d’acompanyament per part de Bernat Manzano i Boogaloo Films, una productora experimentada en l’àmbit internacional per tal que millori el seu projecte i n’ajusti la seva estratègia de mercats internacionals. Boogaloo Films, a més, va ser la productora guanyadora de la primera edició del Programa de Creixement Empresarial.
D’altra banda, la The South Project també tindrà la possibilitat d’acollir-se gratuïtament a una subscripció anual per formar part de la Federació.L’acte d’entrega de premi d’aquesta sisena edició va estar acompanyat també per Liliana Díaz Castillo, directora d’Estela, el projecte guanyador de l’anterior edició del programa. Produït per La Selva Ecosistema Creatiu, el projecte va ser tutelat per Belén Sánchez, productora d’Un Capricho de Producciones.
Els altres quatre finalistes de la 6a edició del Programa Creixement Empresarial eren: Bodegón con fantasmas, de Quatre FilmsCara sucia, de Los OlvidadosL’estrany, de Fractal 7 i Ultravioleta, de La Parcela Producciones. El jurat ha estat format per Àlex Navarro, d’Europa Creativa MediaMar Medir, de Catalan Films & TVAriadna Dot, representant de ProFiccióLeire Larisgoitia, representant de ProTVManu Benavente, representant de ProDocsMikel Mas, representant de ProAnimatsMariona Claveria, representant de PROA i Matheus Mello, de La Selva Coop, guanyador de la cinquena edició del programa.El Programa Creixement Empresarial té per objectiu donar suport a la internacionalització de projectes d’empreses productores audiovisuals sense experiència en mercats internacionals. La convocatòria és oberta a projectes d’animació, documental, ficció o d’entreteniment TV que es trobin en qualsevol fase de producció.