Dilluns, 19 de setembre, Doblatge Unida de Barcelona, DUB, organitzà un acte festiu de celebració dels seus tres primers anys d’existència. L’associació sindical, nascuda per defensar els interessos professionals específics de les actrius i actors de doblatge, ha aconseguit en aquest curt període de temps aglutinar ja més del 90% de tots ells. Amb aquesta força, té com a propera fita la negociació d’un conveni col·lectiu per als seus professionals.

El seu president, Roger Isasi-Isasmendi, i el seu vicepresident, Masumi Mutsuda, van adreçar unes paraules al centenar d’assistents, en les quals van reivindicar el factor d’unitat que ha anat construint DUB dins del sector; així com la capacitat que ha anat consolidant l’associació per arribar a esdevenir l’interlocutor i negociador dels actors i actrius de doblatge catalans. Una interlocució tant davant del sector empresarial, que darrerament també s’ha dotat d’una patronal específica, l’AEDSC, com amb les institucions.

Aquesta celebració es produeix enmig d’un escenari ben positiu per al doblatge, per la creixent oferta de nous continguts audiovisuals a les plataformes digitals, i per les expectatives que el doblatge en català consolidi i augmenti la positiva tendència dels darrers mesos.