• Aquest dijous 14 ha tingut lloc la primera reunió entre el Govern de la Generalitat i les principals entitats tant del sector de defensa de la llengua com del sector audiovisual
  • L’objectiu de la trobada ha sigut posar en comú les diferents postures del Govern i de les entitats respecte la llei de comunicació audiovisual espanyola i la catalana
  • El president Aragonès ha format part de la trobada, acompanyat de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga
Cimera Llei de l'audiovisual

Avui s’ha celebrat la reunió entre el Govern de la Generalitat i les principals entitats que treballen per la llengua i l’audiovisual a Catalunya. L’objectiu de la trobada ha sigut escoltar i coordinar les diferents accions que s’estan fent, tant des del Govern com des de les entitats, en relació a la tramitació de la llei de comunicació audiovisual espanyola i la nova llei catalana de l’audiovisual. La voluntat d’aquesta primera trobada ha sigut fer un front comú per salvaguardar la presència de la llengua catalana al sector. La reunió ha estat presidida pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i també hi ha participat les conselleres de la Presidència, Laura Vilagrà, i de Cultura, Natàlia Garriga.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha explicat als participants la importància de les negociacions que el Govern està duent a terme amb el govern espanyol per tal que inclogui les esmenes requerides a la llei de comunicació audiovisual i que han de servir per protegir i defensar el català. Vilagrà també ha recordat que l’executiu català està impulsant la reforma de la llei de comunicació audiovisual catalana (que data del 2005), amb l’objectiu de millorar i “modernitzar” el sector i també per protegir el català. “Volem articular un gran consens al voltant de la llengua i el sector audiovisual”, ha afegit.

Per part del Departament de Cultura, la consellera Garriga ha recordat la importància del Pacte Nacional per la Llengua, que el 30 de setembre va votar un 85% del Parlament, per tal de treballar conjuntament pel present i el futur de la llengua catalana i per la seva presència a l’audiovisual. “El futur de la llengua l’hem de treballar entre tots i totes, amb consens, sense crispació”, ha declarat la consellera, que ha recordat al sector audiovisual català que el Govern és conscient de les seves necessitats: “Necessitem muscular la industria audiovisual catalana”.