Essencials és un projecte solidari que neix per donar suport a la cultura, un dels sectors més afectats pel covid-19 a causa del tancament d’activitats i les restriccions que ha anat imposant la pandèmia, al qual donem suport des d’Areavisual. 

“La cultura sempre s’ha viscut de manera oberta, sense límits, sense complexos -ens expliquen al seu Manifest- es un món que ens permet descobrir sense jutjar, que ens permet trobar-nos a nosaltres mateixos en terrenys que potser mai ens hauríem imaginat. Té aquesta màgia que la fa tan especial – ens diuen liquen al seu Manifest- Estem vivint un moment complicat. L’hem de viure amb restriccions i límits. Precisament el contrari del que està disposat a oferir la cultura. Però la vida és així d’imprevista, i els humans tenim aquesta capacitat d’adaptar-nos a situacions que no hauríem acceptat de cap manera. 

Ara és el torn de desviure’ns per la cultura, donar-hi suport, protegir-la, impulsar-la i promocionar-la. Perquè la cultura (i tota la gent que hi ha al darrere) ens ho ha donat tot, ens ha ajudat a superar el confinament i segueix fent un esforç extraordinari per adaptar-se a les mesures canviants de la nova normalitat.

I és per aquest motiu que neix Essencials. Una iniciativa conjunta de l’empresa creadora de fragàncies Eurofragance, la fabricant d’espelmes Cerabella i diversos mitjans, que té per objectiu recaptar fons per generar un impacte positiu en el sector cultural.

Amb Essencials posem olor a les experiències culturals, que tant trobem a faltar. Perquè l’olor té aquesta capacitat meravellosa de transportar-nos a un espai, a un dia, a una vivència. ¿T’imagines l’olor de cinema, cultura, circ, museu, literatura o música? ¿L’olor de crispetes, de la butaca d’un teatre…? ¿T’imagines reviure aquests moments que ens han pres de la nostra vida de manera inesperada? Amb Essencials ho hem aconseguit. Et presentem una col·lecció d’espelmes amb olor de cultura, confeccionada per parelles artístiques i del sector cultural, que és capaç d’evocar aquests moments tan essencials.

La música, el cinema, el teatre, la dansa, el circ, les llibreries, els museus i les galeries d’art… considerem que són essencials i, per això, els beneficis d’aquest projecte es destinaran íntegrament a associacions que les representen: Associació de Professionals de Circ de Catalunya, Gremi Galeries d’Art de Catalunya, PAC (Productors Audiovisuals de Catalunya), Gremi de Llibreters de Catalunya, Associació de Sales de Concerts de Catalunya, AADPC (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya).

Ara, en temps de pandèmia, volem posar el nostre gra de sorra per mantenir viva la seva flama. Creiem que la cultura és un servei essencial per a la societat. Ara, més que mai, donem-hi suport entre tots.

Mantinguem encesa la cultura.

PODEU ACCEDIR A LA WEB DE ESSENCIALS DES D’AQUEST LINK