Mecal Pro torna aquest 2022 a Barcelona amb la seva 24ª edició i en format presencial, consolidant-se una vegada més com el certamen de curtmetratge referent, tant a nivell nacional com internacional. La nova edició del Festival Internacional de Curtmetratges i Animació tindrà lloc del 24 de març al 11 d’abril a Barcelona i ha rebut al voltant de 4.500 curtmetratges de 110 països diferents. El festival recupera així les seves xifres pre pandèmiques del Festival i agafa força per oferir una de les seves millor edicions. 

Com cada any, el Festival es desenvoluparà durant les tres setmanes en les que es projectaran curtmetratges dividits en tres categories: animació, ficció i documental. A cada una d’elles, s’hi presentaran seccions oficials a competició i d’altres paral·leles. A més a més, s’organitzaran activitats de forma simultània. La primera setmana del Festival, del 24 al 27 de març, estarà dedicada a l’animació i tindrà lloc al Institut français de Barcelona. La segona semana, dedicada al gènere de ficció, tindrà lloc del 31 de març al 3 d’abril també a l’Institut français. La tercera i última setmana, la qual se centrarà en un gènere en auge, com ho és el curtmetratge documental, tindrà lloc del 7 al 11 d’abril al MACBA, en el cas de les projeccions de la secció, i al Pati Manning per a les activitats paral·leles. I tot i que aquest any el Festival aposta pel format presencial, continuarà la seva col·laboració amb Filmin, plataforma en la que s’hi podrà veure online durant un mes (de l’11 de març al 11 d’abril) una selecció de la programació. 

Compromís amb la societat i l’educació

El Festival manté el seu compromís amb l’avanç de la societat, oferint curtmetratges professionals que fomenten la integració de tots els col·lectius, a través de la cultura. Prova d’això en són les categories LGTBIQ+, Immigració, Go Green, y Womart, que donen visibilitat a les històries que més ho necessiten.

Per una altra banda, Mecal Pro continua promovent l’aprenentatge i l’ampliació de coneixement dels estudiants del sector audiovisual, organitzant activitats educatives dirigides a les escoles. Per això, reforça aquest any el Mercat Internacional del Curtmetratge, així com les seccions d’aprenentatge, com els Coachings de Pitching, que ensenyen les tècniques comunicatives per presentar un projecte; i les activitats Coaching de Crowdfunding i Script Doctoring, que tenen l’objectiu d’assessorar en la finaciació i el guió, respectivament. A més a més, el certamen oferirà masterclasses, de la mà d’experts, dirigides a aquells professionals que vulguin obrir-se camí en el sector. D’aquesta manera, Mecal Pro es posiciona com tot un aparador pel talent local, nacional i internacional a l’abast de grans productores, distribuidores i de la indústria en general.

Pre Mecal, l’avantsala del Festival

Els propers divendres 25 de febrer, 4 i 11 de març se celebra el Pre Mecal, l’avantsala del Festival, una trobada on els seguidors del certamen podran escalfar motors. El club Mau Mau Underground, epicentre de la cultura urbana, acollirà tres sessions pels amants de la música i l’audiovisual dedicades a la projecció de videoclips d’actualitat, publicitat creativa i videoclips temàtics que cambiaran a cada sessió. 

Per adquirir entrades: https://bit.ly/3HQZ3nx

Més informació sobre el festival a: https://mecalbcn.org/