Reunit el jurat oficial: Felipe de la Cruz, Josep Roca, Marie Ponsardin, Marta Figueras i Natàlia Via-Dufresne de la 14th edition del BCN Sports Film Festival 2024. Han acordat per unanimitat el següent veredicte

ÀNFORA CIUTAT DE BARCELONA A LA MILLOR PEL·LÍCULA BCN Sports Film 2024
Karim’s footsteps

Abdul Karim és el porter més famós de Karakorum. Va néixer a Hushé, un petit poble del nord del Pakistan, on l’única manera de guanyar prou diners per sobreviure els durs hiverns és treballar en expedicions a les grans muntanyes del país.

+ FITXA TÈCNICA

Premi Especial del Jurat : The Goose

Un nen somnia a convertir-se en un futbolista famós, jugar en grans estadis, etc. però abans ha de guanyar un partit contra una oca en un petit pati de darrere d’una casa.

+ FITXA TÈCNICA

Premi a la millor pel·lícula d’animació: Pete

Pete és un curtmetratge d’animació basat en una història real sobre la identitat de gènere, la lliga infantil nord-americana de beisbol, les persones que inspiren el canvi en intentar ser elles mateixes i els superherois que permeten que aquest canvi es produeixi. Coneixem Pete a Winterpark, Florida, el 1975: un nen de vuit anys que somia jugar a beisbol com tots els altres infants del seu barri. El cas és que Pete no és com els altres nens del seu equip, i potser el món encara no està preparat per a algú com ell.

+ FITXA TÈCNICA

Premi a la millor pel·lícula d’esports d’aventura: Álvaro Bultó INUSSUK The way home

La pel·lícula està ambientada a la costa occidental de Groenlàndia durant l’hivern. Dos escaladors de grans parets, Marcin Yeti Tomaszewski i Paweł Hałdaś, planegen establir la primera ruta d’escalada de la història en aquesta època de l’any. La història està narrada per veus independents: una dona inuit que …

+ FITXA TÈCNICA

Premi a la millor producció catalana: Generació ELECTRON

Generació Electron, és un homenatge a una generació d’espeleòlegs catalans que van continuar el llegat dels pioners. A través d’un viatge nostàlgic, el documental ens trasllada a una època de gran activitat en l’àmbit tècnic, científic i esportiu de l’espeleologia.

+ FITXA TÈCNICA

Premi esport i societat: Sobre Elas

Una immersió en diverses aliances femenines que retraten moviments de suport mutu en què participen diferents dones i que enforteixen els vincles i la xarxa de suport per mostrar que l’alliberament femení no és individual, sinó col·lectiu.

+ FITXA TÈCNICA

Premi al millor documental: Return to Your Corner

Aquesta pel·lícula explica la història del primer campió mundial de boxa d’Àfrica, Battling Siki. El boxejador nascut a Saint-Luis (Senegal) va marxar a França, i allà va derrotar els millors boxejadors d’Europa. L’any 1922 va guanyar el títol mundial de pes semipesant quan va derrotar Georges Carpentier i es va convertir en el primer campió mundial africà, encara que la història el presenta com a campió francès.

+ FITXA TÈCNICA

Premi a la millor pel·lícula de ficció: On the Sidelines

Amra acaba de deixar la seva família per debutar al futbol professional. Però els avis que la van criar ja no són joves, i ella no està segura de poder refiar-se de la seva germana petita. Preocupada, torna amb la família per passar un cap de setmana amb ells.

+ FITXA TÈCNICA

Menció especial del Jurat: The game of his life

Un grup de companys de feina juga a bàsquet. Quan un es lesiona, conviden algú que els mira des del carrer a ocupar el seu lloc. No tenen ni idea de què han fet…

+ FITXA TÈCNICA

Menció especial del Jurat: Santorini, the paradise of parkour

Dos atletes de parkour emprenen una aventura cap a Santorini per a saltar per aquest paradís de terrats blancs i blaus, mostrant l essència d aquest arriscat esport i una forma de vida apassionant.

+ FITXA TÈCNICA