“Piel de Barro” és la visió d’un món molt proper, el dels habitants d’un món rural el de l’Alta Serranía de Conca -on la proporció de població és inferior a dos habitants per quilòmetre quadrat- si bé aquest mateix context podria trobar-se a qualsevol racó del que s’ha anomenat “la España Vaciada”.

La pel·lícula està plena de testimonis directes, narrats en primera persona pels seus protagonistes, homes i dones que viuen i observen com aquestes terres on abans vivien els seus pares – i que una vegada estaven tan replets de vida- poc a poc es van quedant deserts i sense gent.

A “Piel de Barro” podem escoltar l’opinió i la crítica de les veïnes i veïns d’aquest món a les decisions que es prenen des de les grans ciutats per les persones que decideixen sobre el progrés o la decadència de les zones rurals. Són testimonis de les vivències i preocupacions que tenen els habitants d’aquestes terres. La seva visió davant el drama de la despoblació, però també dels seus somnis, el seu treball i la pugna per mantenir l’esperança d’un futur millor per aquests territoris.

El documental pot veure’s als Cinemes Maldà – ENLLAÇ

«Piel de barro» / España, 2021 / Dirección: Luís Gibert / Guión:  Jorge Garrosa / Intérpretes: Alfredo Monteagudo, Álvaro Garay, Amable Molina, Blanca Antón, Cristino Herráiz, Elena Sanz, Gonzalo Velis, Jesús Heras, Laia Santamaria, María Jesús Carreras, Nieves Choclán, Olga Ros, Pilar Pérez, Rocío López, Salvador Pérez, Virginia Mayordomo, Zoilo Rihuete, Ángel Rubio, Jorge Garrosa, José Miguel Plaza / documental / 82 min / Versión original castellano / Apta para todos los públicos.