A la planta pediàtrica de l’hospital es faran projeccions de curtmetratges de les sessions FILMETS en família a través dels monitors existents a les habitacions

A la resta d’habitacions de l’hospital es projectaran curts del Programa Internacional, mentre que a la Sala d’actes del centre sanitari es projectaran curts adreçats al personal sanitari

L’Hospital Germans Trias i l’empresa Badalona Comunicació han signat avui un acord de col·laboració pel qual aquest centre sanitari es converteix en seu oficial de FILMETS Badalona Film Festival mentre es faci aquest certamen cinematogràfic, del 22 al 31 d’octubre. L’objectiu de l’acord és acostar els millors curtmetratges que estaran competint a FILMETS a totes les persones que estaran ingressades en aquest centre sanitari, ubicat al Campus Can Ruti.

L’Hospital Germans Trias se suma, d’aquesta manera, a les altres tres seus oficials del festival: Teatre Zorrilla de Badalona, Institut français de Barcelona i cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat. A diferència d’aquestes tres seus, on tots els curtmetratges competiran pels premis de FILMETS, les projeccions a l’Hospital Germans Trias no seran competitives.

A l’Hospital Germans Trias es realitzaran diferents tipus d’activitats a tres ubicacions diferents:

  • Habitacions de la planta pediàtrica
  • La resta d’habitacions de l’hospital
  • Sala d’actes del centre sanitari

Curts de FILMETS en família a les habitacions de la planta pediàtrica

Tots els infants que estiguin ingressats a la planta pediàtrica podran veure als televisors que hi ha a les habitacions, i de manera gratuïta, curtmetratges adreçats a públic infantil. Aquestes pel·lícules formaran part de les sessions FILMETS en família que es projectaran aquells mateixos dies a les altres tres seus del festival.

Curts del Programa Internacional a la resta d’habitacions de l’hospital

Pel que fa a la resta d’habitacions de tot l’hospital, els pacients ingressats també tindran accés gratuïtament a través dels televisors a curtmetratges de temàtiques diverses i de diferents sessions del Programa Internacional en competició a la resta de seus de FILMETS.

Projeccions a la Sala d’actes de l’hospital

La Sala d’actes de l’Hospital Germans Trias  es convertirà per uns dies en un cinema. Allà s’hi projectaran diverses sessions del Programa Internacional que aniran adreçades al personal sanitari.

D’altra banda, l’organització del festival intentarà que els directors, actors, actrius, etc… que vinguin al festival a presentar les seves pel·lícules també puguin fer-ho a L’Hospital Germans Trias.

La signatura d’aquest acord de col·laboració ha estat molt ben valorada per les dues parts.

En nom de l’Hospital Germans Trias, el gerent territorial de la Metropolitana Nord de l’ICS, Jordi Ara, ha explicat que “l’acord amb FILMETS farà possible posar l’estora vermella del festival a l’hospital i obrir-lo a la cultura i al cinema. La nostra feina és curar malalts però al mateix temps intentem humanitzar l’estada dels pacients a l’hospital, i en això ens hi ajudaran els curtmetratges del certamen”. “Amb aquest acord, l’Hospital Germans Trias fa un pas més perquè nosaltres ja projectem curts de FILMETS el dia 5 de gener mentre els infants esperen la visita dels Reis d’Orient.  Ara, a més d’arribar amb el cinema als nens i les nenes, també arribarem als adults”, ha afegit Jordi Ara.

Per part de Badalona Comunicació, el seu conseller delegat, Josep Viñeta Balsells, ha afirmat que “el conveni signat amb l’Hospital Germans Trias fa que el festival FILMETS creixi, però que a més ho faci en un hospital de referència a Catalunya i portant els curtmetratges als pacients allà ingressats i al personal sanitari”. “FILMETS posa a l’abast de l’hospital tot el catàleg de curtmetratges seleccionats per a l’edició d’aquest any. I també intentarem que tots els cineastes que vinguin a FILMETS, en la mesura que la situació sanitària ho permeti, presentin les seves creacions a l’Hospital Germans Trias”, ha afegit Josep Viñeta Balsells.