S’han donat a conèixer els vídeos guanyadors de la13a edició del concurs ‘Reimagina’t. Vídeos lliures de sexisme’ que convoca l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació. Es tracta d’un concurs de joves per a joves! que aquest any tenia com a temàtica les cures., Tots els vídeos participants les han posat al centre com a pràctiques indispensables per sostenir aspectes molt diversos de la vida. Entendre les cures com a cuidar-se a un/a mateix/a (salut física, emocional, ambiental), però també als i les altres, a partir de valors feministes, com la cooperació, el suport mutu, l’empatia i el respecte cap a la diversitat humana i al planeta (animal i vegetal)

L’acte de presentació conduit pels integrants del grup de música Ginestà, es va celebrar dimecres 16 de març a l’Espai Francesca Bonnemaison.  L’esdeveniment també es va poder seguir a través del canal de Youtube de l’Observatori.

Vídeos guanyadors

De la categoria de 12-14 anys, els vídeos guanyadors són (12 vídeos presentats)

1.- Guanyador: Les cures no entenen de gènere de l’Institut Joanot Martorell de Esplugues de Llobregat

2.- Guanyador: SOS(tenibilitat) De l’Institut Lluís Vives de Barcelona

3.- Menció especial: Rutina menstrual de la Comissió d’igualtat de l’Institut Joan Puig i Ferreter  de La Selva del Camp

De la categoria 14-16 anys (23 vídeos presentats)

1.- Guanyador: Aprenent a cuidar-me, aprenent a cuidar de l’Escola Especial Mare de Déu de Montserrat de Barcelona

2.- Guanyador: El temps no cura de  l’Escola Voramar de Barcelona

Tots els vídeos ja són públics al web de Reimagina’t 

També són accessibles els vídeos de suport als participants amb les reflexions sobre cures del grup musical Ginestà i del humorista i guionista Març Llinàs.

Els guanyadors han rebut com a reconeixement una subscripció a la plataforma Filmin i la participació en l’activitat “Mems o barbàrie. El potencial polític del mem”, del programa de formació en llenguatges audiovisuals Construir mirades, a més del visionat públic de la seva obra.

Jurat

El jurat d’aquesta edició ha estat integrat per membres de les entitats implicades en el projecte, així com per persones expertes del món del cinema i la publicitat: Rosa Sánchez González, Sílvia Hernández, Bea Pérez Martín, Marta Suero Bodas, Monika González i Raquel Marquès.

La 13ª edició del concurs Reimagina’t

Un total de 37 vídeos d’11 centre educatius i entitats de lleure dels municipis integrats a l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació han participat en aquesta 13a edició del Reimagina’t.  Aquest concurs promou la creació de vídeos lliures d’estereotips masclistes per part de grups d’adolescents d’entre 12 i 18 anys