Ahir es va fer la presentació de l’ Autotracking, el primer Festival de Cinema Oblidat en VHS que se celebrarà el 15 i 16 d’abril, com no, al magnífic Video Instan.

Amb totes les entrades exhaurides, es va presentar la programació que s’ha construït gràcies a diversos curadors amants del format físic, que s’han endinsat pels passadissos del Video Instan, per escollir una sèrie de propostes que no s’han reeditat en cap altre format.

En aquest viatge nostàlgic d’una manera de gaudir del cinema es va fer un passi sorpresa amb la pel·lícula Thunder kids, ninja 2  (Thunder Ninja Kids: Wonderful Mission), una experiència única en la qual el públic es va entregar apassionadament a aquesta pel·lícula d’autor. José Luis Romeu, editor de cinema, va ser l’encarregat d’escollir aquesta joia, tota una declaració d’intencions.

Qui no recorda haver llogat una pel·lícula al videoclub nomes per la caràtula? O per la sinopsi que després resultava ser força diferent? No importa, aquest festival és tota una declaració d’amor al cinema, no només exploitation, sinó a l’experiència de deixar-te sorprendre, no saber molt bé què et trobaràs. Per a nostàlgics o no de l’VHS, dels videoclubs, del cinema d’explotació, però sobretot perquè és una proposta única de veure cinema, no us podeu perdre aquest festival!

Aquí teniu la programació completa:

Dissabte 15 d’abril

11:00 h Pel·lícula sorpresa presentada per Tanatorius Mortalban, el presentador del canal de Youtube El rato muerto.

13:00 h a 14:30 h Vermuts musicals a l’espai de bar del Video Instan amb DJ Borax + Original Soulboy

16:30 h El secreto del imperio de los incas, de Gianfranco Parolini, 1988.

18:30 h Vaya par de colegas de John Paragon, 1992.

20:30 h The jitters de John Fasano, 1989.

Diumenge 16 d’abril

11:00 h Hijos de la noche, presentada per l’Angel Sala, director del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

13:00 h a 14:30 h Vermuts musicals a l’espai de bar del Video Instan amb DJ Borax + Original Soulboy

16:00h Geek presentada per Javier Parra

18:00 El juego de la persecución presentada per Xavi Sanchez

20:00 h Pòdcast en directe Estamos Vivas

Les entrades es poden adquirir directament a VideoInstan i tenen un preu de 5 euros per pel·lícula.

Llarga vida a l’Autotracking festival!

Video Instan

L’Aurora Depares es troba al capdavant del Video Instan, després que canvies de localització al Carrer Viladomat 239 i es transformés a més a més en un espai cultural. El negoci que van muntar els seus pares el 1980 ha aconseguit reunir 45.000 títols, 8.000 en VHS que no s’han editat en DVD encara.

L’Aurora transmet una passió pel cinema total i ha aconseguit encertadament transformar l’antic Video Instan en un espai cultural en el qual el públic pot llogar, comprar pel·lícules, però també participar de ben a prop en festivals i projeccions gràcies a la sala de cinema.

La varietat de propostes és fantàstica. Recentment es va passar el curt Cerdita, guanyador d’un Goya i posterior col·loqui amb la seva directora, Carlota Pereda; la projecció dins de la Mostra de la dona i el cine amb Salvación, i col·loqui amb Denise Castro i les actrius Laura Yuste i Marina Botí, per exemple.

Ara no us perdeu el festival Autotracking el 15 i 16 d’abril.

Llarga vida al Video Instan!