Just després que el talent femení català estigui aconseguint reconeixement i premis a la Berlinale com l’assolit per Carla Simón per al finançament del seu futur film “Alcarràs”, Barcelona acollirà la setmana vinent una trobada internacional sobre cultura, on el paper de les dones a l’audiovisual serà un dels temes destacats.

HERstory Barcelona 2019 se celebrarà els propers dies 18 i 19 de febrer a la seu de La Bonne. És la segona reunió de Disorderly Women, una aliança internacional de dones líders en cultura, que girarà al voltant de definir uns plans concrets d’acció. Més de cinquanta dones professionals del sector cultural, de més de quinze països europeus, es reuniran per a fomentar la solidaritat, augmentar la visibilitat i empoderar les generacions establertes i emergents de dones líders en el sector cultural d’Europa.

Dins d’aquestes jornades, La Bonne i Interarts organitzen una sessió pública dilluns a la tarda, que començarà amb una doble conferència inspiradora (en anglès), i un còctel networking. Hi intervindran Míriam Porté, de Distinto Films, parlant de “dones a l’audiovisual, una experiència personal”, i Anna Villarroya, de la UB, sobre “desenvolupament de les dones al sector cultural”. Posteriorment hi haurà l’actuació musical de Dos de Lis, el duet de Roser Farré (violí) i Laura Fontanals (guitarra). Les persones interessades en aquesta activitat us podeu inscriure aquí.

Cal recordar que el 2017, l’associació CIMA Catalunya va promoure el manifest “l’audiovisual també ha de parlar en femení”, en el que es demana al Govern que “demana al Govern de la Generalitat, que en les bases d’ajuts públics que atorga, implementi mesures compensatòries consistents en una quota progressiva per a projectes cinematogràfics liderats per dones fins assolir un mínim del 40%”. Manifest que encara podeu signar aquí.