Per tercer cap de setmana consecutiu els cinemes de l’Estat estrenen pel·lícula catalana. Aquesta vegada és Júlia ist, òpera prima d’Elena Martín, que arriba el 16 de juny.

Júlia ist està dirigida per Elena Martín, escrita per Maria Castellví, Marta Cruañas, Elena Martín, Pol Rebaque i produïda per Lastor Media, Antaviana Films i Universitat Pompeu Fabra. Formen el repartiment la mateixa Elena Martín, Laura Weissmahr, Oriol Puig, Jakob Daprile, Rémi Pradère, Paula Knüpling, Julius Fredinand, Carla Linares i Max Grosse.

La pel·lícula explica la història de la  Júlia, una noia que decideix anar d’Erasmus a Berlín. Marxarà de casa per primera vegada, sense pensar-ho massa, a l’aventura. La ciudat, freda i gris, li dóna una benvinguda més gèlida de la que s’esperava, i comfronta les seves expectatives amb la realitat: La seva vida sembla estar lluny d’aquella nova vida que es va imaginar a les aules d’arquitectura de Barcelona.

Després de la seva bona acollida als Festivals de Màlaga, on va obtenir las Biznagas de Plata a la millor pel·lícula i director, a més del Premi Movistar + i el sold out que va fer a D’A, on nomès va haver-hi un pase, han fet que aquesta peli produïda per Lastor media i distribuida per Avalon s’estreni amb grans expectatives d’èxit.