Dilluns 25, centenars de personalitats del món de la cultura i les arts van participar en la presentació del manifest “Decidim cultura”, que defensa la celebració del referèndum d’autodeterminació del proper diumenge 1 d’octubre i fa una crida a “un vot decidit i desacomplexat a la cultura i per la cultura”. D’entre els més de 4.200 signants, destaca una molt important presència de professionals vinculats al sector audiovisual i cinematogràfic, entre directors, productors i actors i actrius.

D’entre d’altres noms, figuren les directores i directors Judith Colell, Cesc Gay, Marc Recha, Agustí Villaronga o Lluís Miñarro. Productores com Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, o directius de grups mediàtics, com Tatxo Benet de Mediapro. La llista d’actors i actrius és encara més extensa, amb grans noms com Enric Majó, Sílvia Bel, Francesc Orella, Nora Navas, Clara Segura, Julio Manrique, Maria Molins, Aina Clotet, Maria de la Pau Pigem, o Pere Arquillué i Rosa Boladeras, que van llegir el manifest en català.

El manifest “Decidim cultura” afirma “(la) condició actual, oberta i concreta de la nostra cultura –de les arts, el pensament, el patrimoni, la ciència, les indústries, els llenguatges, els mestissatges…– la que reivindiquem com a punt de partida per repensar la societat que compartim. La cultura és una font inexhaurible de recursos per orientar el projecte de país i les transformacions socials que hauran d’acompanyar-lo”. Des d’aquest paper clau en el disseny del futur del país, el text afegeix que “perquè la cultura sigui el nervi i la sang de la República, ens proposem participar en el referèndum del pròxim u d’octubre i convidem tota la gent que respecta i s’estima la cultura a votar”.

Crèdits: foto de Conxita Miró i Pla