Sota l’eslògan de “La vida és un documental”, el Festival DocsBarcelona presentat en la seva 26a edició, una quarantena de documentals, 26 llargmetratges i 11 curtmetratges, es projectaran entre el 18 i 28 de maig entre el CCCB, al Cinema Aribau, i a la Filmoteca de Catalunya. També els documentals estaran disponibles a Filmin i a diferents municipis de Barcelona.

A la secció Oficial Panorama trobem els títols més rellevants de l’escena internacional, on destaquen el documental inaugural Smoke Sauna Sisterhood d’Anna Hints; La Singla de Paloma Zapata; Lyra d’Alison Millar; Who I Am Not de Tünde Skovrán; o Polis Prayers de Hanka Nobis, entre d’altres.

A la secció Oficial Latitud es podran veure els millors documentals de la Península Ibèrica i Amèrica Llatina. Entre ells trobem els catalans Fauna de l’acadèmic Pau Faus i produït pels acadèmics Sergi Cameron i Ventura Durall; Ara la llum cau vertical d’Efthymia Zymvragaki, produït per Anna M. Bofarull i Angelo Orlando; Els Orrit de Fran Ureña i Marc Solanés; i Aire de Ricardo Íscar.

La presència catalana al DocsBarcelona travessa també l’espai dedicat al talent documental emergent (DOC-U), on trobem Pont de Pedra d’Artur-Pol Camprubí; Les més grans de Núria Ubach, Marta Codesido, Dubi Cano i Ulrika Andersson; L’art de l’antídot d’Aina Palomer, i Vínculo de Lucía Silvestre Grau, així com les projeccions Docs&Teens, dedicades al públic adolescent, on trobem Bailar la locura de Marta Espar i Maiol Virgili.

Durant la celebració del festival també hi haurà la secció Indústria amb diferents conferències, tallers i formacions i activitats de finançament, com la conversa d’Alba Sotorra amb Vitaly Mansky sobre “La realització de documentals en el context d’una guerra”.

Consulta tota la programació aquí.