El propvinent 10 de juny, la 15a edició del Festival Internacional de Cinema en Català, FIC-CAT, arrencarà les seves 7 intenses jornades amb la projecció del llargmetratge “Beach House” d’Hèctor Hernández Vicens, en el que serà la seva estrena a Europa. El film és un thriller amb tocs d’humor negre, i que es presenta com una proposta d’especial atractiu per al públic jove, que se situa molt allunyat de les sales de cinema, a excepció de les grans produccions nord-americanes. La jornada inaugural tindrà també un altre gran element d’interès, amb el Premi Montserrat Carulla al director i productor Ventura Pons.

“Beach House” és una producció de Zabriskie Films, Visualsuspects i IB3 Televisió, en associació amb Silendum Films. I compta amb la col·laboració de La Charito Films, el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics i la participació de Televisió de Catalunya. La pel·lícula està produïda per Carles Torras, Sergio Adrià, Hèctor Hernández Vicens i Aram Garriga. A la recent edició del Mammoth Film Festival de Califòrnia, va aconseguir dos guardons: el Premi a la Millor Pel·lícula Internacional i el Premi al Millor Director.

250 obres presentades a concurs

El festival ha rebut un total de 250 produccions audiovisuals a les diverses categories a concurs. Concretament, han estat 20 llargmetratges, 32 documentals, 126 curts, 36 videoclips i 36 creacions d’alumnes de centres educatius.

Unes xifres que demostren l’interès a participar en el FIC-CAT. Un festival de referència al nostre país. No us el perdeu!