El documental “L’escriptor d’un país sense llibreries” segueix des del 13 de desembre a la cartellera del Cinema Girona de Barcelona. Estrenat a Seminci Valldolid, L’Alternativa de Barcelona, Rizoma Madrid al Festival Gollut, on es va endur dos premis, és el primer llargmetratge rodat a Guinea Equatorial i crític amb la dictadura de Teodoro Obiang, un militar format a l’Acadèmia de Saragossa.

El protagonista del documental és l’escriptor Juan Tomás Ávila Laurel, refugiat a Catalunya des del 2011, quan va fer un vaga de fam per denunciar les complicitats que existeixen a Espanya amb la dictadura franquista que persisteix en la seva excolònia. Guinea Equatorial es va independitzar d’Espanya el 1968 i, durant la colonització, Barcelona va exercir de metròpolis colonial.

La pel·lícula és una coproducció de Fora de Quadre i Toned Media que inclou imatges extres del NO-DO, animació de l’equip barceloní Taller Estampa i música original de Pau de Nut.