Foto

El proper 2 de juny a les 20:00h, als Cinemes Girona de Barcelona (C.Girona 175), Visions documental presenta : Héroes invisibles: Afro-Americanos en la Guerra Civil Española.
Jordi Torrent va iniciar la seva trajectòria audiovisual en el camp del video a la Barcelona de principis dels 80. Després va marxar a Nova York, on des de la seva productora Duende Pictures ha produït diversos documentals i programes de TV i dirigit dos llargmetratges, l’últim dels quals, La Redempció dels Peixos, es va poder veure al desembre passat als Cinemes Girona. En aquesta ocasió presentem el seu últim treball, en estrena a tot l’estat, el documental Héroes invisibles: Afro-Americanos en la Guerra Civil Española, codirigit amb el periodista, documentalista i escriptor Alfonso Domingo i produït pels propis directors i la fotògrafa Mireia Sentís.
Els herois invisibles d’aquesta historia son els 85 voluntaris afroamericans integrants de la Brigada Lincoln composta per 2.800 nord-americans, que al 1936 varen venir a defensar la república espanyola. Si ve la gesta de la Brigada Lincoln es coneguda, no així la dels seus integrants afro-americans que van venir a Espanya per combatre i lluitar contra el racisme i per uns drets civils que els negaven al seu propi país. Aquesta és la seva història, una pàgina inèdita tan als Estats Units com a l’Estat espanyol: La peripècia d’uns herois que van acudir a una llunyana guerra per lluitar per la llibertat i els drets humans, i que gracies a aquest documental han deixant de ser invisibles.
Basat en entrevistes amb el veterà brigadista afroamericà James Yates, entre d’altres, el documental compta amb la participació d’historiadors i experts espanyols i nord-americans, i inclou imatges d’arxiu inèdites i la filmació en escenaris històrics de Mississipí, Chicago, Nova York, Madrid, Valencia, Aragó, Catalunya i els Pirineus.
Comptarem amb la presencia d’en Jordi Torrent i de la Mireia Sentís que en faran la presentació i entaularan un col·loqui amb el públic assistent.
Us esperem a tots!