Ventura Pons, Rafa Montesinos, Agustín Crespi i Oriol Ferrer són alguns dels directors que formen part dels telefilms que competiran a millor telefilm i millor mini sèrie

El Zoom, Festival Europeu de Cinema per a Televisió, presentarà en exclusiva els primers capítols de les sèries “El tiempo entre costuras” (basada en la novel·la de María Dueñas) i interpretada per Adriana Ugarte i “Galerías Velvet” protagonitzada per Miguel Ángel Silvestre i Paula Echevarría

Josep Ma Bachs serà guardonat amb el premi ‘Tu ets la tele’ per la seva trajectòria

El certamen ha rebut un total de 30 films procedents en la seva major part d’Alemanya, Suïssa, França i Espanya. De les pel·lícules rebudes s’han seleccionat vuit que competiran a Millor Telefilm

El festival Zoom és l’únic a l’estat espanyol dedicat a reconèixer el cinema per a televisió. Les sèries televisives són un format en auge i desperten un gran interès entre els professionals de l’audiovisual i el públic

Amb aquesta edició el Festival aposta per les webseries, obrint una nova secció dedicada a mostrar les millors produccions que es fan per internet

Del 27 de novembre a l’1 de desembre, tindrà lloc la 11a edició del Zoom, Festival Europeu de Cinema per a Televisió, l’únic festival de l’estat espanyol dedicat a reconèixer el cinema per a televisió que es fa a Europa.

El Zoom va néixer el 2003 com a Mostra Europea de Telefilms i Cinema amb la voluntat de ser un aparador dels treballs de ficció televisiva emergent a tot Europa. L’any 2005 es va estrenar com a Festival Europeu de Telefilms, sent el primer festival dedicat a la ficció televisiva que es feia a l’estat espanyol. Des de llavors, s’han inscrit més de 400 tv-movies arribades de diferents punts d’Europa, especialment d’Alemanya que ha estat el país que més representació té en el palmarès del festival.

El Zoom atorga diferents premis. El Jurat Oficial, composat per destacats professionals de diferents àmbits (directors, productors, guionistes, actors…) atorga els Premis Zoom al Millor Telefilm, a la Millor Mini Sèrie, al Millor Director i Millor Guió.

El Jurat Jove del Zoom, composat per estudiants de diferents instituts d’Igualada i presidit per un professional del món audiovisual, atorga un premi a la Millor Telefilm. El Jurat de la Crítica, composat per professionals del món de la comunicació, atorga el premi a la Millor Sèrie espanyola estrenada la temporada 2012-2013.

A més, el certamen també lliura els Premis d’Honor a dues personalitats del panorama audiovisual i a una empresa del sector; el Premi “Tu ets la tele” que es concedeix a un personatge o programa que hagi marcat la vida dels espectadors i enguany recau sobre Josep Ma. Bachs per la seva trajectòria; el Premi Auguri Sita Murt, a una jove promesa de la interpretació femenina; el Premi al Millor Curtmetratge, concedit per un jurat format pel coordinador del Zoom Jove, Joan Fitó, i altres experts en cinema de la comarca de l’Anoia; i des d’aquesta edició, el Premi del Públic a la Millor Websèrie.

El Festival Zoom és una iniciativa organitzada des de l’Ateneu Igualadí amb el suport de l’ICEC de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal de l’Anoia i la col·laboració d’empreses privades de la ciutat d’Igualada.

AVANÇAMENT PROGRAMACIÓ ZOOM 2013
Entre les 30 produccions que han arribat d’Alemanya, Suïssa, França i Espanya, l’organització n’ha seleccionat vuit que competiran a la Selecció Oficial de la onzena edició del festival, 4 d’espanyols, 3 d’alemanys i un de francès.

Directors de renom com Ventura Pons, Rafa Montesinos o la multipremiada Aelrun Goette són alguns dels directors que firmen la selecció d’aquesta edició del festival.

Selecció de films que competiran com a Millor Telefilm
1000 maneres de menjar-se un ou. Espanya, 2012. Director: Rafa Montesinos. Productora: Diagonal TV, TVC, Malvarrosa Media, Televisió Valenciana.
Arne’s Legacy (Arnes Nachlass). Alemanya, 2012. Director: Thorsten Schmidt. Productora: Aspekt Telefilm.
Cenizas. Espanya, 2012. Director: Llorenç Castañer. Productora: Fausto Producciones, TVC, Producciones Transatlánticas, Jaleo Films, Neon Producciones, Canal Sur.
In the Net (Im Netz). Alemanya, 2013. Director: Isabel Kleefeld. Productora: Odeon TV, WDR
Mortel été. França, 2013. Director: Denis Malleval. Productora: Comic Strip Production.
Tomorrow one Year (Ein Jahr nach morgen). Alemanya, 2012. Director: Aelrun Goette. Productora: Kordes & Kordes Film, WDR, Arte.
Un berenar a Ginebra. Espanya, 2012. Director: Ventura Pons. Productora: Els Films de la Rambla, Televisió de Catalunya.
Vicente Ferrer. Espanya, 2012. Director: Agustín Crespi. Productora: TVE, Grupo Ganga Producciones, TV3 i Visiona TV.

Selecció Mini Sèries que competiran a Millor Mini Sèrie
Descalç sobre la terra vermella (Mini sèrie). Espanya, 2012. Director: Oriol Ferrer. Productora: Minoria Absoluta, TVC
Salaó (mini sèrie). Espanya, 2013. Director: Jesús Font. Productora: Dream Team Concept, Continental Producciones, TVC, TVG

La Costa Comunicació
Laura Mercadé
laura@lacosta.cat
T +34 933 103 888
T +34 934 125 479