Avuì  ha tingut lloc, en el marc del CCCB,  l` inauguració del “ 20 Festival de Cinema  Independent de Barcelona” que es coneix com L`alternativa. Aquest es un festival de referència a on es pot veure un cinema no comercial de certa qualitat, amb valors que poden ser, en algúns casos humans,  artístics, documentals o, simplement, lúdics narratius.

Com ja varem explicar la semana pasada  en la presentació del Festival, els components de l`equip directiu,  Tess Renaudo, Cristina Riera i Marc Vaillo,  la situació que pateix el festival en aquests moments es de greu precarietat financera,  pero la il-lusió amb  la que han treballat durant tot l’any per a fer-ho posible ha estat superior.

El festival tendrá una durada de set diez, comença  dilluns, día  18 i acaba el diumenge 24 de novembre, i  tindrà com espais de projeccipns  i activitats, les cuatre sales del CCCB, la Filmoteca de Catalunya i l`Institut Francés.

En aquets espais podrem veure les projeccions dels once llargmetratges  seleccionats a concurs, a més a més els curtmetatges i la resta de pel-lícules en las seguens seccions: “ l`lternativa paralela”;” Panorama”; “Petits experiments”; “escoles”; i la resta de activitats com es ara: taula redona “20 anys d`Alternatives”; “Seminari Escoles de cinema”; “Tallers de creació colectiva” i el “taller Stop- motion”, així com ara els debats “l`experiencia d`arròs Movie” i, “la resistencia de les sales independents”, apart d`unes Jornades profesionals, a les que es debatrà  el “paper de la coproducció con a sistema que fa posible la supervivencia del cinema independent”. Per finalitzar, hem de dir que tambè s`ha creat una secció d’ assessorament de projectes, això ja es una tasca que va funcionar des-de la creació del primer festival i que durant uns anys va desapareixer. Ara ha tornat, hems alegrem  perque creiem que es important pel tipus de gent que visita L`Alternativa.