El 6 de febrer s’inauguren, al CineBaix de Sant Feliu de Llobregat, els Premis VOC►2020, una mostra que arriba a la seva 4ª edició i que es veurà a més de 30 seus dels Països Catalans i d’Europa.

VOC és un projecte impulsat per Òmnium Cultural amb la finalitat d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic.

VOC són uns premis que volen reconèixer els millors curtmetratges, websèries, videoblogs i altres nous formats realitzats originalment en català i incentivar la creació de nous continguts.

VOC és una mostra de cinema i audiovisual en llengua catalana que tindrà lloc en diverses poblacions i de forma simultània del 6 de febrer a l’1 de març de 2020. VOC és l’acrònim de Versió Original en Català.

El 6 de febrer , CineBaix de Sant Feliu de Llobregat acollirà la inauguració dels Premis VOC►2020, una mostra que es veurà a més de 30 seus dels Països Catalans i d’Europa. La mostra comptarà amb dues sessions que intercalaran curts de ficció i documentals. Entre les peces, ‘Hawaii’ i ‘Vaca’, candidates a millor curtmetratge de ficció als Premis Goya; ‘Savis de l’horta’, un documental que ha rebut 18 nominacions i 9 premis; i ‘Negre de merda’, provinent del DocsBarcelona. És a dir, des de curts de temàtica social (immigració, respecte als animals) a històries més còmiques o intimistes. Relats de tota mena, de ficció o documentals, rodats per directors i directores amb una mirada pròpia.

https://www.omnium.cat/ca/projectes/voc/seleccio2020/

A més, com a novetat, el 3 de febrer, la Filmoteca de Catalunya viurà la presentació dels projectes Sala Oberta. Es tracta d’una nova categoria dels Premis VOC► per impulsar el nou talent  audiovisual en català.

El VOC► s’estén pel territori

La Mostra programa dues sessions amb els finalistes d’aquesta edició:​10 curtmetratges de ficció i 4 curtmetratges  documentals que competiran pels diferents premis del certamen: premi del jurat al millor curtmetratge documental, dotat amb 4.000 €; premi del públic al millor curtmetratge documental, amb 1.000 €; premi del jurat al millor curtmetratge de ficció, amb 4.000€; i premi del públic al millor curtmetratge de ficció, amb 1.000 €. 

Enguany, el VOC► es podrà veure a més de​30 municipis​repartits per tot el territorio català i també en algunes ciutats europees, com ​Munic​. Cada sala programarà dues sessions d’una hora i mitja de durada i el públic assistent tindrà butlletes per votar el millor documental i la millor ficció: d’aquí en sortiran els​Premis del Públic.

Les seus que participen en la mostra són:​Alella, Begues, Calella, Cambrils, Cardedeu, Castellbisbal, Cornudella de Montsant, Eixample/Gràcia (Barcelona), Esplugues de Llobregat, Falset, Girona, Horta-Guinardó (Barcelona), La Seu d’Urgell, Malgrat de Mar, Mataró, Ribes, Ribes de Freser, Roses, Rubí, Sabadell, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Martí (Barcelona), Santa Coloma de Gramenet, Sants-Montjuïc (Barcelona), Sort, Tarragona, Torroella de Montgrí, Tortosa, Tremp, Vic i Vilassar de Mar.  

https://www.omnium.cat/ca/projectes/voc/sessions/

Totes les sessions es poden dur a terme gràcies al treball voluntari de totes les persones, sòcies d’Òmnium, de cada seu territorial. 

Convocatòria de premsa: Sala Oberta VOC2020

Aquest 2020, el​VOC​► compta amb una nova categoria, ​Sala Oberta, una categoria de projectes adreçada a nous formats audiovisuals en català. El 3 de febrer, els finalistes d’aquesta categoria defensaran el seu projecte en la​presentació pública de projectes​. El jurat determinarà quin dels 5 finalistes guanya el ​Premi Sala Oberta. El públic assistent tindrà butlletes per votar el seu millor projecte: d’aquí en sortirà el​Premi del Públic Sala Oberta​.

https://www.omnium.cat/ca/projectes/voc/salaoberta/

Sala ObertaVOC2020 

3 de febrer de 2020. 19.00 h

Filmoteca de Catalunya (Sala Laya). Plaça de Salvador Seguí, 1-9 Barcelona

Qui és el jurat del VOC►? 

Per a les ​categories de ficció i documental​, el jurat que decidirà els premis està conformat per l’actriu Anna Bertran​, l’editora ​Belén López​, el director ​Marc Recha (‘Pau i el seu germà’, ‘Petit indi’, ‘Un dia perfecte per volar’, ‘La vida lliure’)​, la directora d’art Mónica Bernuy i el productor ​Tono Folguera (‘Júlia ist’, ’10.000 Km.’ o ‘Els dies vindran’, recentment premiada als Gaudí). El​jurat de Sala Oberta​està compost per​Arnau Guifreu​, realitzador audiovisual i multimèdia; ​Maria Rovira​, humorista, guionista i​youtuber; i​Víctor Sala​, director i productor de projectes audiovisuals.

VOC► està impulsat per​Òmnium Cultural​, entitat sense ànim de lucre que fa ​més de cinc dècades que treballa pel foment de la llengua i la cultura catalanes, i es presenta amb l’objectiu de fomentar la producció de continguts audiovisuals de qualitat en català.