La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que organitza la Direcció General d’Afers Religiosos, obre la convocatòria del Concurs Tortuga al millor treball audiovisual sobre l’espiritualitat i el fet religiós. El guanyador del Premi Tortuga rebrà la reproducció d’un detall escultòric de la Sagrada Família, 500 euros en metàl·lic oferts per la Fundació Catalunya Religió, i altres obsequis de les entitats col·laboradores de la Mostra.


L’objectiu d’aquest concurs és fomentar les produccions audiovisuals que contribueixin a posar en valor l’obertura a l’espiritualitat en un sentit ampli. També vol fomentar la producció cinematogràfica catalana i en català dels joves. El Premi Tortuga s’adreça als estudiants dels centres de formació superior de Catalunya, preferentment dels que imparteixen estudis relacionats amb el cinema o la comunicació audiovisual.

Les obres presentades, de ficció o no, han de reflectir alguna temàtica relacionada amb l’espiritualitat, els valors humans, el fet religiós, les creences i el diàleg interreligiós. Els treballs han de tenir una durada màxima de 30 minuts i cada participant només pot presentar una obra. Per participar és imprescindible inscriure’s a través del formulari habilitat per aquest fi abans del 16
d’octubre de 2023.


Aquesta és la segona edició del certamen que s’anomena Premi Tortuga en honor a la reproducció de l’escultura que la basílica de la Sagrada Família ofereix al guanyador. Aquest animal, amb la seva closca, és símbol de supervivència i protecció, així com del treball lent i constant per aconseguir els objectius que les noves generacions es poden marcar pel seu futur.


El premi serà lliurat en l’acte de presentació de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que se celebrarà la tarda del 2 de novembre de 2023 a l’Auditori del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya.