El curtmetratge català Timecode ha estat nominat als Oscar 2017, segons que acaba d’anunciar l’Acadèmia de Hollywood. El film del director barceloní Juanjo Giménez ja es va endur la prestigiosa Palma d’Or del Festival de Canes al millor curtmetratge.

Timecode, segons que explicava Giménez mateix, és una història de secrets i descobriments protagonitzada per dos vigilants d’un aparcament, un dels quals treballa de dia i un altre de nit. El guió, el va escriure ell mateix en col·laboració amb Pere Altimira, i al rodatge hi van col·laborar alumnes de l’Escola de Cinema de Reus, l’ECIR, on ell fa classe.

Giménez té previst acudir a l’esmorzar dels nominats que es farà a Los Angeles el 6 de febrer i acompanyar tant com pugui la presència de ‘Timecode’ a Los Angeles. “Quan van seleccionar el curt a la ‘short list’ dels Oscars ja vam contractar una persona perquè ens porti les relacions públiques a Hollywood –explica–. L’Acadèmia controla molt la promoció que es pot fer, però nosaltres intentarem fer campanya pel curt tant com sigui possible”.